Bozüyük TCDD alt geçidi yenilendi

TCDD alt geçidi yenilenmiş ve modern görünümüyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde tren yolunun altından geçen yaya alt geçidinde başlatılan bakım, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

Bozüyük ilçe merkezinde Çolak İbrahim Bey Caddesi ile Şenkal Caddesi'ni birbirine bağlayan,

TCDD'ye ait yaya alt geçidinde

Bozüyük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapıldı.

Geçitte taban derinliği arttırılırken sürekli çalışan zaman ayarlı dalgıç pompaları ile taban suyu tahliye edildi. Geçit zemin derinliğinin arttırılmasının ardından granit karo ile kaplanan taban 2 kademe halinde yapıldı. 1. Kademe 150 cm genişliğinde ve engelli vatandaşların geçişine uygun olarak yapılırken 2. Kademede normal vatandaşların kafalarını eğmeden geçebilecekleri şekilde düzenlendi. Ayrıca mevcut yüzeysel aydınlatmalara sürekli zarar verilmesi nedeniyle sağlıklı çalışmayan aydınlatma sisteminin yerine tabandan aydınlatma sistemi uygulandı. Geçidin gece ve gündüz aydınlatması beyaz ledli ışıklarla ve tabandan sağlanmaya başladı. Pırıl pırıl, bol ışıklı yeni yapılan aydınlatmalar ile gecede gün ışığı gibi aydınlatma sağlanan geçidin eski, karanlık ve korkutucu görünümünden eser kalmazken geçidin Çolak İbrahim Bey girişi cadde bağlantısına renkli desenli asfalt uygulaması yapıldı.

Ayrıca geçidin giriş ve çıkışlarına profil çatı montajı yapılarak çatı renkli şeffaf eternit

ile kaplandı. Girişlerin kapatılması ile geçidin kar ve yağmur suyu almasına engel olunarak vatandaşların geçişinin kış aylarında da kolaylaştırılması amaçlanıyor. TCDD alt geçidine; gören herkesin memnuniyetle karşıladığı değişikliklerle hem estetik hem de modern bir görünüm kazandırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber