Sındırgı'da muhtarlarla festival toplantısı yapıldı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde her yıl düzenlenen panayırla 14. Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri'nin tarihi belli oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakamı Hüseyin Çelik ve Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, festival hakkında merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla iftarlı toplantı yaptı.

Sındırgı'da ilk olarak panayırın ardından festivalin yapılacağını belirten Başkan Ertuğrul, ?Bu sene festivalimizle panayırımız arka arkaya denk geldi. Panayır 30 Ağustos 2012'de başlayıp 2 Eylül'de son bulacak. Ardından festivalimiz başlayacak. Panayırda İzmirli Taylan, festivalde ise Volkan Konak sahne alacak. Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri'ni 3?5 Eylül arasında yapacağız. Festival kapsamında her yıl olduğu gibi toplu sünnet şöleni düzenlenecek. Köylerimizde sünnet olmamış gariban çocuklarımız, sizler aracılığıyla belediye zabıta amirliğine kayıt yaptırırsa seviniriz. Bu yıl etkinliğimize sekiz ülkenin yanısıra ülke genelinden de folklor ekipleri katılacak. Bosna Hersek, Arnavutluk, Gana, Hindistan, Yunanistan, Ürdün, Bulgaristan ve KKTC'den gelen konuklar, kültürlerini sergileyecek. Yine etkinliklerimizde, ata sporumuz cirit de yerini alacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber