Yozgat'ta açılan çağrı merkezi işsizliğe çare oldu

Yozgat'a Callpex isimli şirket tarafından kurulan Çağrı Merkezi, şehirde istihdama büyük katkı sağlıyor. 230 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezinde hedef ise 1000 kişinin istihdamı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Callpex isimli firma tarafından kurulan ve şuanda 230 kişinin istihdam edildiği Çağrı Merkezi'nde istihdam hedefi bin kişi olarak belirlendi. Çağrı Merkezini ziyaret eden AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Callpex Yozgat Şube Müdürü Emre Güler'den bilgi alırken çalışanlarla da bir süre sohbet etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, şu anda çağrı merkezinde 200'ün üzerinde Yozgatlı'nın istihdam edildiğini ve 30 Aralık itibariyle de bu rakamın 300'e çıkacağını söyledi. Başer, "Amacımız burada binin üzerinde Yozgatlı gencin çalışmasını sağlamaktır. Şu anda burası aynı zamanda bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Gençlerimiz burada eğitiliyor ve ayrıca yönetici kadrosu da buradan seçiliyor.? dedi.

Yozgat'ın bir çağrı, iletişim merkezi noktasında Türkiye´de marka bir şehir olacağını düşündüğünü söyleyen Milletvekili Başer, ?İnşallah Yozgat'ın işsizliğinin azalması noktasında büyük bir katkısı olacaktır. Yozgatımız'a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yozgat'a dışarıdan girdi giriyor Yozgat'ın esnafı kazanıyor, çalışan gençlerimiz kazanıyor. Yozgat'a artı bir değer kazandırmış oluyor. Burada çalışmak için Yozgat'ın ilçelerinden de geliyorlar. İnşallah istihdam sayısı bine çıktığı andan itibaren civar illerden de çağrı iletişim merkezinde çalışan kardeşimiz buraya gelmiş olacak." diye konuştu.

Callpex Yozgat Şube Müdürü Emre Güler Emer Güler, Çağrı Merkezinin, Yozgat'ta gençlerin sosyal olarak çalışabileceği, çalışırken mutlu olabileceği, gelir elde edecekleri bir kapı haline geldiğini kaydetti Güler, "Sadece çalışmak olarak bakmıyoruz, çalışanlarımızın ihtiyaçlarını her şekilde karşılıyoruz. Sosyal olarak hep beraber eğlenceler düzenliyoruz. Burada çalışmanın dışında keyifli vakitler geçirecekleri ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Şuan itibariyle 125 aktif çalışan personelimiz 100 tane de eğitimde personelimiz var. Bu doğrultuda ilerlediğimizde 2013'e kadar olan planımızı tamamladık. Bu plan doğrultusunda 300 kişiye çıkmış olacağız. Bu süre içerisinde de 2013 planımız hazırlayacağız o plan doğrultusunda 2014 yılına kadar ki çalışan sayımızın net olarak belli olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz'de, ilde en büyük problemin işsizlik olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İlerde burada çalışan sayısı bine ulaştığında aileleriyle birlikte 5 bin kişinin ekmek yiyeceği anlamına geliyor."

Callpex geçtiğimiz Mart ayında; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile hizmete açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber