İstasyon ve Zafer Mahallesi taşkından kurtuldu

Sonbahar ve kış ayında yağan yağmurlardan dolayı taşkın olaylarının sıkça meydana geldiği İstasyon ve Zafer Mahallesi, Devlet Su İşleri'nin yeni yaptığı kanal ve setlerle nihayet bu sorundan kurtuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güney bölgesinde yapılan set ile kül barajından taşan suların burada toplanacağı buradan da suların kademeli olarak, Bakırçay deresine kadar yapılan 2 metre yükseklik ve 4 metre genişliğindeki kanal ile Bakırçay deresine döküleceği ifade edildi. İstasyon ve Zafer Mahallesi halkı her yağan yağmurda kül barajından taşan sular nedeniyle mağdur durumda kalıyordu. DSİ yaptığı geniş kanal ve setlerle bu sorunu ortadan giderdi.

Yaklaşık 4 ay süren çalışmalar neredeyse tamamlandı. Belediye Başkanı Hasan Ergene " Geçmişte burada ikamet eden vatandaşlarımızın su taşkınları nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti çok iyi biliyoruz. Hatta 90'lı yılların sonunda bu dere yatağında meydana gelen taşkın nedeni ile can kaybı da yaşanmıştı. Bölgemiz jeolojik olarak bir çok dere yatağını içinde barındırıyor. Bu da Manisa bölgesinde ilçemizi taşkınlar konusunda riskli bölge durumuna getiriyor. Bu nedenle DSİ ilçemizde yapılacak su taşkınlarının önleme projesi kapsamında 3 milyon TL'lik bir ödenek ayırdı. Yüklenici firma dere yatağını Bakırçay'a bağlayan kısımda çalışmalarını tamamlamak üzere. DSİ, Güney köyü bölgesinde 52 metre yüksekliği ise 11 metre olan bir set yaptı. Dere ıslahı ile ilgili çalışmalarımız ise yaklaşık 2 aydan bu yana devam ediyor. Yapılan bu set su taşkınlarını önemli ölçüde engelleyecek" dedi.

Mahalle halkı da her yağan yağmurda mağdur oldukları taşkın nedeniyle zor anlar yaşadıklarını yapılan çalışmalar ile inşallah bir daha bu sorunlarını yaşamayacaklarını dile getirerek yetkililere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber