Bakan Günay, Mardin Müzesi'nde incelemelerde bulundu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mardin'in tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'dan Mardin'e karayolu ile gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı Mardin Müzesi'nde Vali Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve kurum müdürleri karşıladı. Bakan Günay, ilk olarak Mardin Müzesi'nde arkeoloji parkında eğitim alan köy çocuklarını ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Çocuklara oyuncak dağıtan Bakan Ertuğrul Günay, daha sonra müzede incelemelerde bulundu. Müzenin depo kısmını Vali Ayvaz ile basına kapalı bir şekilde dolaşan Bakan, müze kapsamında açılan restorasyon analiz laboratuvarı hakkında da bilgi aldı.

Dara Antik Kent'te bulunan toplu mezarlıktaki kafataslarını inceleyen stajyer öğrenci ile bir süre sohbet eden Bakan Günay, tahmini olarak M.Ö. 5. yüzyıllara ait toplu mezarlıktan çıkan kafataslarının DNA tespitinin yapılmasını istedi. Bakan Günay, daha sonra laboratuvarda kırık testileri onaran stajyer öğrencilerden Sevim Ateş'e ?Babalarımız bunları kırdı, onarmak ise size düştü. Kolay gelsin.? diyerek bir süre sohbet etti.

Müzedeki Kırk Haramilere ait hazineyi de gezen Bakan Günay, müzede beslenen tavus kuşundan dökülen tavus kuşu tüyünü AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'e hediye ederek, nazar değmemesi için tarihi konağına asılmasını istedi.

Daha sonra sit alanındaki alt yapı çalışmalarını ziyaret eden Bakan Günay, burada kendisi ile sohbet eden vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşın Mardin Kalesi ziyarete açılsın talebine Bakan Günay, ?Kale ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kalenin devrini aldık. İnşallah en kısa zamanda turizme açacağız.? cevabını verdi.

Beraberindekilerle birlikte Kasımiye Medresesi ve Sabancı Müzesi'ni gezen Bakan Günay, medresede kendisine ?Burada sigortasız çalıştırılıyorum. Yapılan yardımlar yetersiz. Bana yardımcı olun? diyen 63 yaşındaki Mehmet Taş için Vali Ayvaz'dan durumunu sordu. Vali Ayvaz da Bakan Günay'a ?Kendisi burada medresede gönüllü çalışıyor. Yaptığımız yardımlar da vakıf aracılığı ile yapıyoruz." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber