CHP'li Aslan: Erdoğan genel af ilan etsin ayakları öpülür

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin güneydoğulu milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aydınlarla yaptığı görüşme ve Diyarbakır'da dile getirdiği Kürt sorununa ilişkin görüşlerini açıklarken, sorunu inkar etmenin çözümsüzlük getireceğini ifade ettiler. Ağrı Milletvekili Naci Aslan, Başbakan Erdoğan'ın Genel af ilan ederek, dağdaki insanların sorgusuz sualsiz sivil toplum örgütlerine katılmasını sağlamasını isteyerek, bunu yapması durumunda Erdoğan'ın heykelini dikeceğini ve ayaklarının öpüleceğini söyledi. Hakkari Milletvekili Esat Canan, Başbakan'ın Diyarbakır konuşmasını olumlu bulduğunu belirterek, Her kim çözüm yönünde gayret sarfettiğinde destek vermeye hazırız dedi. Van Milletvekili Mehmet Kartal ise Kürt sorununun tarifi de yoktur. Tarifinin içini boş bırakıyorlar. İnkarcılık bizi etki-tepki durumuna getirdi dedi.

CHP'li milletvekilleri, ANKA'nın CHP'nin daha önce hazırladığı Kürt Sorunu raporu ve Başbakan Erdoğan'ın dile getirdiği Kürt Sorunu konusundaki sorularını yanıtladı.

GENEL AF ŞART

CHP Ağrı Milletvekili Naci Aslan, CHP Kürt halkının demokratik taleplerinin geriye itilmesinden yana değil. CHP, Kürt halkının Türk halkıyla beraber, kardeşçe bu ülkenin asıl sahibi olan birinci sınıf vatandaş olarak devletin ve yasaların önünde muamele görmesinden yanadır dedi.

Herkesin bu ülkenin birliği, tekliği ve üniter devlet yapısını bozmadan demokratikleşmesine, modernleşmesine gelişimine katkı sağlamak istediğine vurgu yapan Aslan, CHP kurum olarak kendisi de fedakarca gayret sarf ediyor fikir üretiyor, herkes şunu bilmelidir ki Kürtlerin gerçekten demokratik hak ve talepleri, Türkiye'nin bütünlüğü içinde karşılandığı takdirde ülkemiz daha güzel olacaktır.

Kanın yerini barış alacaktır diye konuştu. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

KİRLİ SAVAŞ

Bizim için ağlayan anneler, Ermeni, Kürt, Türk fark etmiyor, ağlayan annedir. Ölen insan da yine bizim canımız, beraber bu topraklarda, bu coğrafyada yadağımız insanımız. Sayın Başbakana şunu söylüyorum, yüreği varsa, gerçekten bu ülkenin birliğini, beraberliğini istiyorlarsa ve gerçekten bir oy avcılığı söz konusu değilse çıksın ortaya desin ki 'bu halkların barışması, annlerin çocuklarına kavuşması, o pis kirli namluların susması, göz yaşlarının dinmesi için genel af talep ediyorum' diyebiliyor mu? Bana gerek ister anamuhalefet desin, ister herhangi bir muhalefet desin, ister iktidar olsun. Bu ülkede genel af ilan edilmedikçe bu barışın tesisi söz konusu değil. Yani yapmacık, palyatif tedbirlerle bu halkları barıştırma olanağı yoktur bana göre.

Ben diyorum ki genel af ilan edilmeli, dağdaki insanlarda sorgusuz sualsiz gelip sivil toplum örgütlerine katılmalı ve bu ülkenin geleceği için herkesin el ele kol kola vermesi lazım. Elbette annelerimiz ağlamıştır, elbette yaralarımız vardır ama bunun üzerine, kanın üzerine kanla gitmenin bu ülkeye yarar getirmeyeceğine inanıyorum.

Nitekim 16, 17, hatta 20'nci yılına girdi bu kirli savaş, 180 milyar dolar civarında bu ülkenin vergisi kendisine yol, su elektrik olarak dönmesi gerekirken dağlara bomba olarak düştü.

Çeşitli gruplar burda rant elde edilmeye çalıştı, yer altı dünyası yaratıldı, mafya yaratıldı, insanı avlayan çeteler yaratıldı. Devletin örtülü ödeneğinden katillere paralar aktarıldı. Artık insanın içi kanıyor.

AYAKLARI ÖPÜLÜR

Aslan, Kürt sorununun çözümünün genel af olduğunu iddia ederek, Başbakan yarın basına desin ki 'evet bu barışın bu kardeşliğin ve Kürt halkının, Türk halkının annelerinin ağlamaması için genel af kaçınılmazdır' desin ben heykelini dikerim, eli ve ayağı öpülür diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber