Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği iftar yemeği düzenledi

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından bu yıl Edirne'nin Keşan ilçesinde Ağadayı Tesisleri'nde ikincisi düzenlenen iftar yemeği Batı ve Doğu Trakyalı Müslümanları bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder, burada yaptığı konuşmada, 66 yıl önce temelleri atılan derneğin taviz vermeden kuruluş inancını tertemiz geçmişi ile yaşattığını söyledi.

İftar sonrası konuşan Dernek Genel Başkanı Hakgüder, iftar yemeğine katılanlara teşekkür etti. Derneğin 15 gün sonra kuruluşunun 66'ıncı yıl dönümünü kutlayacağını ve tertemiz bir geçmişi ile bugünlere geldiğini hatırlatan Hakgüder, ?Bizim yürüttüğümüz dava 1923 yılında Lozan'da atılan imzanın takipçisi, sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olma adına yürüttüğümüz bir davadır. Bu dava kutsal bir davadır. Çünkü Türk Milleti Ege diye bahsederken mesele diye bahseder, Kerkük'ten bahsederken mesele diye bahseder. Ama Batı Trakya ve Kıbrıs deyince dava diye bahseder. İşte Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Türk Milleti'nin kendisine emanet ettiği bir davayı yürütmenin onurunu ve şerefini yaşattığını bilmektedir. Azınlığın kuruluşları dışında Batı Trakya'da başka bir kuruluş tanımıyoruz. Ne mutlu sizlere ki kardeşlerin buluşmasına vesile olduğunuz. Batı Trakya Türkleri o yerde göçmen değil, o yerlerin bin yıllık sahibidir.?

AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da iftar programında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve Batı Trakya davasını yüreğinde hissedenlere teşekkür etti. "Biz istisnasız hepimiz Türküz ve Müslümanız" diyen Müezzinoğlu, bundan da mutluluk duyduğunu belirterek ileri ki sürecin batı Trakya için çok daha ümit var olduğunu belirti.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de bu kadar baskıya rağmen, Batı Trakya Türklerinin kültürünü ve dinini kaybetmediğini ve kendisinin de TBMM?de her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ile Batı Trakya Milletvekilleri, Batı Trakya Seçilmiş Müftüleri de Batı Trakya'nın sorunları hakkında birer konuşma yaptı.

İftar yemeğine Batı Trakya'dan Milletvekilleri Ahmet Hacıosman, Ayhan Karayusuf, Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İsmet Kadı, eski milletvekilleri, dernek başkanları ile 800?e yakın Batı Trakyalı katıldı.

İftar yemeğine Türkiye'den de Keşan Kaymakam Vekili İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber