Tatilde olan TBMM süren inşaat ve bekım çalışmaları nedeniyle şantiyeye döndü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Meclis Kampüsü'nde inşaat, tadilat ve onarım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, bu yılki çalışmalarla Meclis yerleşkesinin tamamı engellilere uygun hale getiriliyor.

TBMM'de yapılan çalışmalar şöyle:

- Yeni milletvekili hizmet binası inşaat çalışmaları devam ediyor. Yeni bina ile Genel Kurul Salonu'nun bulunduğu ana bina birbirine tünel geçitle bağlanacak.

- Dikmen ve TBMM yerleşkesi içindeki personel lojmanlarının ısı yalıtım, tadilat ve onarım işleri devam ediyor. Çankaya ve Güvenlik Nizamiye binalarının fiziki şartlarının iyileştirilmesine yönelik proje çalışmaları sürüyor.

- Şeref Merdivenlerinin taşıyıcı sistemleri güçlendiriliyor.

- Ana Bina'daki grup toplantı salonlarının klima santralleri yenilendi.

- TBMM'nin 3 bin tonluk su deposunun tadilatı ve su yalıtımı yapıldı. Ana Bina C1 ve D1 Blok pencere doğramaları ile ahşap panjurların bakım onarımı yapılarak camları ısıcama dönüştürüldü.

- TBMM Başkanlık Resmi Konut Projesi tamamlandı; gerekli hazırlıklara başlandı.

- Muhafız ve Tören Tabur Komutanlığı tarafından boşaltılan binanın personel hizmet binasına dönüştürülmesi işine ait tadilat ve onarım ihalesi tamamlanarak yer teslimi yapıldı.

- Meclis'te 1000 araç kapasiteli katlı kapalı otopark işinin projeleri için hazırlıklar ise

sürüyor.

- Meclis yerleşkesi içindeki tüm rampalar engellilerin erişimine uygun hale getirildi; engelliler için asansör ve platform yapılması çalışmaları da sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber