Etlik İhtisas Hastanesi ile ilgili iddialar yalanlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Özel Ortaklığına devredilen Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeline ücretli izin verildiği ve hekimlerin işsiz bırakıldığı iddiaları yalanlandı.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan basın açıklamasında, Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve personelinin durumu ile ilgili medyada gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı ifade edilerek, personelin geçici görevlendirme ile çalışmak istedikleri yerlere görevlendirdikleri bildirildi.

Açıklamada, hiçbir personele ücretli izin verilmediği, yalnızca senelik izinlerini kullanmak isteyenlerin izinlerinin onaylandığı ve hekimlerin işsiz kalmasının söz konusu olmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Etlik İhtisas İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, personelin geçici görevlendirme ile çalışmak istedikleri yerler için tercih yapmaları istenmiş ve tercihleri doğrultusunda görevlendirmeleri yapılmıştır. Hiçbir personele ücretli izin verilmemiş sadece senelik izinlerini kullanmak isteyenlerin izinleri onaylanmıştır. Haberlerde iddia edildiği gibi hekimlerimizin işsiz kalması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir''

-''Tıbbi malzeme ziyan edilmedi, kapışılmadı''

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında yapılması planlanan, toplam 3 bin 566 yatak kapasiteli Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü nedeniyle arazide bulunan Etlik İhtisas Hastanesi ve semt polikliniğinin taşınması çalışmalarının başladığı kaydedilen açıklamada, hizmetin aksamadan devam edebilmesi için kliniklerin taşınacağı hastanelere hekimlerle karar verilerek, sendika ve Ankara Tabip Odası temsilcilerinin görüş ve önerileri de dikkate alındığı ifade edildi.

Etlik İhtisas Hastanesi'nin, ilgili hastanelerin başhekimlikleri ve idari sorumlularının mutabakatıyla taşınılacak kliniklerde ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme ve diğer malzemelerin bu hastanelere gönderildiği, artan malzemelerin ise bakanlığa bağlı hastanelerinin ihtiyaçları doğrultusunda dağıtıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Hastaneleri dışında, üniversite hastaneleri de dahil olmak üzere, hiçbir hastaneye malzeme devredilmediği vurgulanan açıklamada, hastaneden çıkan tıbbi malzemelerin ziyan edildiği ya da diğer hastaneler tarafından kapışıldığı iddiasının doğru olmadığı ve ilgili tutanak ve resmi belgelerin bakanlık kayıtlarında bulunduğu açıklandı.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber