Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın sualtı dünyası tanıtılacak

Doğal peyzajı, benzersiz bitki örtüsü, yaban hayatı ve arkeolojik zenginlikleriyle Ege'nin en ucunda yer alan ve Kuşadası'na Güzelçamlı Beldesi'nde bulunan Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası (DYBMD) Milli Parkı, sualtı güzellikleriyle de ön plana çıkarılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Park Müdürlüğü ve Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD ) işbirliğiyle yapılacak olan proje de Milli Parkın sualtı kaynak değerleri araştırılarak tanıtılması düşünülüyor.

DYBMD Milli Park Müdürü Erdinç Kutsal, EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Yönetim kurulu üyeleri su altı fotoğrafçıları Dr. Rüştü Kirman ve Ahmet Azbazdar, Milli Park kıyılarında incelemelerde bulundu. Sualtındaki kaya yapıları, bangoları, derin duvar yarları ve mağaralarıyla ilginç görüntülere sahip olan Milli Parkta, kara ekosistemindeki zenginliğin sualtında da devam ettiği görülmektedir.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, ?Milli Park Türkiye kıyılarının en bakir ve en temiz denizlerinden birine sahiptir. Temiz olmasını alan içinde yapılaşmalar ve tesislerin olmamasına bağlıdır. Denizin temiz ve berrak olması sualtı flora ve faunasının zengin olmasına yol açmıştır. Çevre kirliliğinin yaşanmadığı denizlerde biyolojik çeşitlilikte zengin olmaktadır. Milli Park hem kara hem de deniz canlılarının özgürce türlerini devam ettirdikleri doğal yaşam alanlarından birisidir. Önemli olan bu zenginliklerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesidir. Bu nedenle herkesin Milli Parka sahip çıkarak, duyarlılık gösterip korunmasına destek olması gerekir. Milli parkın doğal ve kültürel kaynak değerlerinin korunabilmesi için, bilgilendirilmesine ve tanıtılmasına ihtiyaç vardır. Milli Park Müdürlüğüyle işbirliği yaparak diğer zenginlikleriyle birlikte, sualtı güzelliklerinin de tanıtılmasını sağlamak istiyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber