Konya'dan sosyal paylaşımda örnek proje

Ilgın Belediyesi öncülüğünde açılan Sosyal Paylaşım Merkezi, ilçede maddi durumu iyi olmayan, çocuk, yaşlı, genç vatandaşların kıyafet ve ayakkabı ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Paylaşım Merkezi'nin "Fazlaysa getir ihtiyacınsa götür" sloganıyla yoluna devam ettiğini söyledi.

Hem vatandaşların hem de esnafın evlerindeki ihtiyaç fazlası giyim ve ayakkabılarını belediyenin Sosyal Paylaşım Merkezi'ne getirdiğini belirten Oral,

"Sosyal Paylaşım Merkezi'nde çalışan arkadaşlarımız bu malzemeleri ihtiyaç sahiplerinin alabileceği pozisyona getiriyorlar. Eşyalar güzel bir şekilde yıkanıp ütüleniyor ve askılardaki yerini alıyor" diye konuştu.

Şimdilik sadece giyim ve ayakkabı ünitelerinin olduğunu ancak ilerleyen dönemlerde bu projenin gıda ünitesini de kurmayı düşündüklerini anlatan Oral, şunları kaydetti:

"Ilgın Belediyesi tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yaptırılan Sosyal Paylaşım Merkezi'nin personelini belediye, iaşesini ise hayırsever vatandaşlarımız karşılıyor. Vatandaşlarımız evinde kullanmadığı eşyasını merkezimize teslim ediyor biz de burada temizleyip ütüleyip ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyoruz. Biz bu hizmetin sloganını 'Fazlaysa getir ihtiyacınsa götür' olarak belirledik. Bu merkez halkımızın desteğiyle büyüyecek. Verenin alanı görüp büyüklenmediği, alanın vereni görüp mahcup olmadığı bir ortam oluşturduk. Bu ortamda ihtiyaç fazlası olan kıyafet, ayakkabı gibi giyecekleri alıyoruz ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İlçemizde bulunan maddi durumu iyi olmayan çocuk, yaşlı, genç herkes sosyal paylaşım merkezimize gelerek nüfus cüzdanı ile beraber 5 parça kıyafet alabilmektedir. Merkezimiz günde en az 5 kişiye kıyafet vermektedir. İlçe esnafımızın da yoğun katkılarıyla, ihtiyaç sahiplerinin kışın çocuk ayakkabısı ve kışlık mont ihtiyacını karşılamış olduk."

Muhabir: Basir Gülüm

Yayıncı: Murat Aslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber