Osmaniye'de terör örgütüne yardım iddiasıyla 11 kişi yakalandı

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'nce, PKK - KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 11 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre uzun sureli sürdürülen çalışmalarda PKK - KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunan, Amanoslar kırsal alanındaki örgüt mensupları ile bağlantılı olan, terör örgütü mensuplarına malzeme aktarımı yapmak suretiyle lojistik destekte bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik Osmaniye merkezli İstanbul, Elazığ, Malatya ve Bitlis illerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 11 şüpheli şahıs yakalandı.

Olayla ilgili gözaltına şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda; 1 adet 9 mm çapında tabanca, 1 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet dürbün, 3 adet örgüt mensuplarıyla buluşmada kullandıkları el telsizi ve çok sayıda silahlara ait şarjör, fişek ile dijital veri ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden M.Ç. (46) savcının talimatıyla salıverilirken N.Ö. (49), C.E.(51), Ş.Ö.(34), S. A.B.(34), E.Y.(34), D.A.(32), İ.K.(49), H.O.(47), M.Ç.(53), Ş.A.M.Y.(52) hakkında, PKK - KCK terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, bilerek ve isteyerek yardım etmek iddiası ile haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber