ESP: Meclis bir kez de barış için toplansın

Beyoğlu'nda Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi bir grup, ?Meclis bir kez de barış için toplansın' çağrısıyla eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESP üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, Taksim Meydanı'nda toplandı. ?Müzakereler başlasın, Mehmet'ler ve Welat'lar sağ olsun' yazılı pankart açan grup adına bir açıklama yapan Erdal Demirhan, bugün olağanüstü toplantı çağrısıyla bir araya gelen milletvekillerinin Kürt sorununu tartışamayacaklarını belirterek, ?Çünkü AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan bu konuda Meclis'te tartışmayı uygun görmüyor. Çünkü MHP her zamanki gibi akan kanın sürgit devam etmesinden yanadır. Çünkü hükümet adına konuşan Hüseyin Çelik ?Birkaç Mehmet öldü diye Meclisi toplayamayız' fikrindedir. Meclis, ölen Mehmet'ler için toplanmayacaksa yok hükmündedir.? dedi.

Terör örgütü tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ü hatırlatan Demirhan şöyle konuştu: ?Bölgede devlet bir milletvekilinin güveliğini alamazken hükümet Meclisi toplama gereği duymuyor. Ne özgürlüğü aramak için dağlara çıkan Kürt yoksullarının ölümü umurundadır hükümetin, ne de asker üniformasıyla dağlara ölüme yolladıkları yoksul Mehmetlerin. Kendi çocuklarını Amerika'da okuturken yoksul halk çocuklarını ölüme gönderme rahatlığıdır. 30 yıldır süren bu savaşta hep ölüme yollanan yoksul halk çocukları olmuştur.?

Türk halkı başta olmak üzere bütün Türkiye halklarını barış talebini yükseltmeye çağıran Demirhan, ?Asker ailelerini evlatlarının sağ kalması için harekete geçmeye çağırıyoruz. Meclis bir kez de barış için toplanmalıdır. Savaş tezkerelerini iptal etmeli, barış kararı almalıdır.? şeklinde konuştu.

?Türk halkı ayağa, barış için sokağa' şeklinde slogan atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber