RTÜK, TRT için 2 aday belirleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2005 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Yönetim Kurulu'nda boş bulunan iki üyelik için aday belirleyecek.

RTÜK, ''kitle iletişimi'' ve ''sosyal bilim'' alanlarında daha önce belirlenerek Başbakanlığa bildirilen iki adaya ilave olarak bu alanlarda birer aday daha belirlemek üzere süreç başlatacak.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, TRT Yönetim Kurulu üyelerinin, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 36. maddesi uyarınca RTÜK tarafından belirlenerek, Başbakanlığa sunulduğu, atamanın ise 2954 Sayılı TRT Kanunu'nun 11. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, RTÜK'ün, halen boş bulunan TRT Yönetim Kurulu üyelikleri için dün yaptığı toplantıda, ''kitle iletişimi'' ve ''sosyal bilim'' alanında daha önce Üst Kurul'ca belirlenerek Başbakanlığa bildirilen iki adaya ilave olarak, bu alanlarda birer
aday daha belirlenmesine karar verdiği bildirildi.

Açıklamada, TRT Yönetim Kurulu üyeliği için aday olmak isteyenlerden 2954 Sayılı TRT Kanunu'nun 11. maddesinde belirtilen şartları taşıyanların, konunun Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren en geç 15 gün içinde saat 18.00'e kadar başvuru dilekçesi, özgeçmişi, noter tasdikli nüfus cüzdanı örneği, tahsil belgesi ve adli sicil belgesi ile RTÜK Personel Dairesi Başkanlığı'na posta veya şahsen başvuruda bulunmaları gerektiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber