105 milyon ücretsiz kitap dağıtılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, memlekette huzuru bozmaya ve insanları birbirine düşürmeye çalışanlara prim vermeyeceğini söyledi.

Çeşitli ilçe ve beldelerini kapsayan 4 günlük gezi ve incelemelere katılmak üzere bugün Van'a gelen Bakan Çelik, Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekilleri Halil Kaya, Yekta Haydaroğlu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile AK Parti Van İl Örgütü tarafında Ferit Melen Havaalanı'nda karşılandı. Uçakta iner inmez ayağının tozuyla gezi ve incelemelerine başlayan Bakan Çelik, yaklaşık 5 saatte 2 belde belediye, 2 ilçe belediye, 2 kaymakamlığı ziyaret edip, 3 tane de halk toplantısına katıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesi Timlerinin de uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği aldığı gezi ve incelemelerde Bakan Çelik, ilk olarak Edremit İlçesi Çiçekli Beldesi'ne geldi. Belediye hizmet binasının önünde düzenlenen ve belde halkının iştirak ettiği toplantıya katılan Bakan Çelik, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşıp, 2 kız çocuğunun da elini öptü. Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç da beldenin kuruluşu ve yaşanan sorunlar hakkında bilgi alan Bakan Çelik, geçen yıl 83 milyon ders kitabının ücretsiz dağıttıklarını hatırlatarak, bu yıl bunlara ilaveten öğrencilere çalışma ve öğretmenlere kılavuz kitapları eklediklerini söyledi. Bakan Çelik, "Bu yıl çocuklarımıza 105 milyon kitabı ücretsiz dağıtacağız. Çocuklarımıza feda olsun" dedi.

10 bin yeni öğretmen ataması yapacaklarını da söyleyen Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında devam eden görüşmeler neticesinde ilk etapta, 20 bin de sözleşmeli öğretmen alarak öğretmen ihtiyacının tamamen ortadan kaldıracaklarını kaydetti. Eğitim alanında Türkiye çapında bir seferberlik ilan ettiklerini işaret eden Bakan Çelik, iktidara geldikleri günden beri Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hamle yaptıklarını anlatan Bakan Çelik, 2003 yılından bu güne kadar 52 bin yeni derslik inşa dildiğini anlattı.

"BELEDİYELERE EŞİT DAVRANARAK GEREKEN YAPILDI"

Türkiye genelinde 3 bin 300 civarında belediyenin bulunduğunun söyleyen Bakan Çelik, hükümetin kamu kaynaklarını belediyelere tahsis etme konusunda kesinlikle tarafsız davrandığını kaydetti. AK Parti'li belediyelere daha fazla, diğer belediyelere ise daha az para göndermek gibi bir çiğliğe asla düşmediklerini vurgulayan Bakan Çelik, bu konuda belediyelere eşit davranarak gerekenin yapıldığını belirtti. Çiçekli Beldesi halkının yıllardır okullaşma beklentisi içinde olduklarını kaydeden Bakan Çelik, beldede kısa süre sonra çok programlı bir lisenin inşa edileceği ve lisenin 2006-2007 eğitim öğretim yılına yetiştirileceği müjdesini verdi.

Konuşmasında, memlekette huzuru bozmaya ve insanları birbirine düşürmeye çalışan kişilere prim vermeyeceklerini de anlatan Bakan Çelik, "Bu ülkede, doğusu batısıyla, Kürd'ü, Türk'üyle, güzellik ve refah olduğu zaman bunun hepimize yansıyacağını bilmeliyiz. Kan, gözyaşı ve barut olduğu zaman anaların yüreğine yeniden köz düşeceğini, gözyaşının tekrar akacağını unutmamamız gerekiyor. Bu konuda sizleri daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Gevaş İlçesi'ne hareket eden Bakan Çelik, kaymakamlık ile belediyeyi ziyaret ettikten sonra Halk Eğitim Merkezi'ne geçti. Burada ilçe ile ilgili hazırlanan sunumu izleyen Bakan Çelik, İlçe Belediye Başkanı Nazmi Sezer'den brifing aldı. Burada toplanan halka da kısa bir konuşma yapan Bakan Çelik, sürdürdüğü gezi ve incelemeler kapsamında Gevaş İlçesi Uysal Beldesi'ne geçti.

Uysal Belde Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Çelik, ardından Gürpınar İlçesi'ne geçerek kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakamlıktan çıkışta kendisini bekleyen 2 ayağı ve bir kolu doğuştan olmayan 28 yaşındaki ilkokul mezunu ve iş isteyen Nebi Güngör ile bir süre sohbet etti. Bakan Çelik özürlüler için zamanla sınavların açıldığını bunlara müracaat etmesi gerektiğini söyledi. Güngör'ün, internet salonu açmak isteğini ise kaymakama havale eden Bakan Çelik, Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen halk toplantısına katılmak üzere ayrıldı. Bakan Çelik, halk toplantısının ardından Gürpınar Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber