Kahyayı öldüren işçiye ömür boyu hapis istemi

Adana'da kendisini işten çıkardığı gerekçesiyle bir kahyayı öldürdüğü iddia edilen işçi hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent köyü Çırık Mahallesi'ndeki Mustafa ve Halil Bulut'a ait çiftlik evinde çalışan Mehmet Ö.'nün işine son verildi. İddiaya göre Mehmet Ö., 1 Ağustos'ta kendisini işten çıkardığı iddia edilen kahya Erdoğan Çeken'in yanına gidip, "Neden ekmeğimle oynadın?" diye sordu. Çeken de, "Senin işten çıkarılmanla alakam yok" deyince kavga çıktı. Mehmet Ö., tüfekle kahya Çeken'i sırtından vurup öldürdükten sonra kaçtı. Çiftlik çalışanlarının haber verdiği jandarma, katil zanlısını ayak izlerini takip ederek olay yerine yakın bir yerde yakaladı. Zanlıyı tüfeği çenesine dayamış intihar etmek üzereyken görüp, ?Teslim ol' çağrısında bulunan ekipler, Mehmet Ö.'yü ikna ederek gözaltına aldı.

Tutuklanan Mehmet Ö. ile ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, zanlı hakkında "kasten öldürme, yağma" suçlarından Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Davanın iddianamesinde, katil zanlısı ile tanıkların ifadelerine de yer verildi. Katil zanlısı, kayha Çeken'i kazayla öldürdüğünü savundu. İş aramak için eski çalıştığı mahalleye gittiğinde kahya Erdoğan Çeken ile karşılaştığını belirten Mehmet Ö., "Motosikletle çiftlik evine gittik. Bir süre konuştuk. Erdoğan yemek yemeye gidip tekrar geldi. Evin ikinci katında elindeki tüfeği bana doğrultup, ?Buradan git, başımı belaya sokma, bir daha da gelme buralara' diyerek küfretti. Tartışma sırasında elindeki tüfeği aldım, itişme sırasında tüfek ateş aldı. Erdoğan yere düşünce şoka girdim. Tüfeğini, cep telefonunu alıp uzaklaştım. Ölüp ölmediğini merak ettiğim için tekrar geldim. Jandarmaları görünce kendimi öldürmek istedim. Çok pişmanım, kazayla oldu" dedi.

Tanıklardan Halil Bulut ise, olay anını görmediğini ancak olaydan sonra katil zanlısı ile karşılaştığını belirterek, "Mehmet 15 gün önce işten ayrılmıştı. Çiftlik evine geldiğimde Erdoğan sırt üstü yatıyordu. Evden çıkıp traktöre binerken Mehmet'i elinde tüfekle gördüm. Bana, ?Senin 3 çocuğun var, namusun üzerine yemin et, sen beni görmedin, ben Erdoğan'ı temizledim' dedi. Ben de korkumdan, ?Seni görmedim' diyerek ayrıldım. Sonra geldiğimizde Erdoğan ölmüştü. Jandarmaya haber verdik" diye konuştu.

Çiftlik kahyasını öldürmekten müebbet, öldürdüğü kahyanın tüfeği ve cep telefonunu gasp etmekten ise 10 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istenen Mehmet Ö., iddianamenin kabul edilmesi halinde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber