Bağışlarla vergi indirimi sağlanabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet üniversitelerini desteklemek için kurulan vakıflara yapılan bağışlar, yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden ve kurum kazancından indirilebilecek.

Maliye Bakanlığı'nın, ''Vakıflara Vergi Muafiyeti Tanınması Hakkında Genel Tebliğ'de (Seri No: 1) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği (Seri No: 2)'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Gelir ve Kurumlar Vergisi mükellefleri tarafından üniversitelere, yüksek teknoloji enstitüleri ile gelirlerinin en az dörtte üçünü münhasıran devlet üniversitelerinin faaliyetlerinin devam ettirilmesi ve desteklenmesini amaç edinmek üzere kurulan ve fiilen bu çerçevede faaliyette bulunan vakıflardan Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınanlara makbuz karşılığında yapılan bağışlar, Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunları hükümlerine göre yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden ve kurum kazancından indirilebilecek.

Bu hükmün uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkili olacak.

Öte yandan, Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan vakıflar, kendilerine ait binaları vakfın amacı dışında kullanması veya kiraya vermesi halinde Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber