ABD Konsolosu Espinoza: Adana'yı babamdan dinlemiştim

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin yeni Adana Konsolosu John Espinoza, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Espinoza, "Türkiye'yi seçmemdeki en büyük sebep babamdır. Hava kuvvetlerinde görevli olan babam ben 7 yaşındayken İncirlik'e gelmişti. Döndüğünde bana güzel şeyler anlatmıştı. Ben de 30 yıl sonra buraya geldim.? dedi.

Adana'ya yeni atanan Konsolos Espinoza'yı makamında kabul eden ve ?hayırlı olsun? dileğinde bulunan Aldırmaz, İncirlik'ten dolayı Adana'da yaşayan Amerikalara hemşehri gözüyle baktıklarını söyledi. Aldırmaz, "Yıllardır günlük yaşamda birlikteyiz. İnşallah bu birliktelik sizinle daha da gelişecek.? ifadelerini kullandı. Adana'nın önemli bir kent olduğuna dikkat çeken Aldırmaz, ABD'li diplomatların burada görev yaptıktan sonra yükseldiklerini bildirdi. Aldırmaz, "Adana 10 milyon nüfuslu bir bölgenin merkezi. Bu özelliğiyle bölgemiz İstanbul'dan sonra ikinci büyük merkez, ayrıca Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan penceresi ve önemli enerji merkezi. Türkiye'yi tanımak için Adana'yı tanımak yeterlidir. Çünkü Adana Türkiye'nin mozayiğidir.? şeklinde konuştu.

ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza da, karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için elinden geleni yapacağını vurguladı. Türkiye'de 150 yıldır ABD konsolosluğu olduğunu anlatan Espinoza, burada 3 yıl görev yapacağını bildirdi. Adana'nın önemli bir yer olduğunu bildiğini söyleyen Espinoza, sözlerine şöyle devam etti: "ABD'nin İstanbul'dan başka sadece Adana'da konsolosluğu var. Büyükelçimiz de daha önce Adana'da görev yapmıştı. Adana'da olmak önemli bir görev. Sizin de yardımlarınızı bekliyorum. Burada büyük bir misafirperverlik gördüm. Türkiye'yi seçmemdeki en büyük sebep babamdır. Hava kuvvetlerinde görevli olan babam ben 7 yaşındayken İncirlik'e gelmişti. Döndüğünde bana güzel şeyler anlatmıştı. Ben de 30 yıl sonra buraya geldim.?

Ziyarette Zihni Aldırmaz, Espinoza'ya 'Çukurova'da Doğa ve Tarih Kitabı' ile Adana tanıtım CD'si hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber