Alanya'da bayram öncesi gıda denetimi

Ramazan ayı nedeniyle başlattığı denetimlerini bayram öncesi arttıran Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü şu ana kadar 2 işyerine gıda mevzuatına uymadığı gerekçesiyle ceza kesti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ramazan ayında başladığı denetimlerini bayram öncesi artırdı. İlçe merkezi ve beldelerde özellikle fırın ve pastane gibi unlu, şekerli malullerin üretim ve satış yerleri denetlendi. Yetkililer, son bir hafta içerisinde 17 işyerinde gıda denetimi yaptı ve 2 firmaya bin 187'şer lira ceza kesti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, bayram öncesinde özellikle fırın ve pastane gibi unlu, şekerli malullerin üretim ve satış yerleri denetlediklerini söyledi. Sıklaştırılan denetimleri 2 ayrı ekiple yaptıklarını belirten Rüzgar, "İşletmeler genel olarak düzgün ve hijyenik ancak bazı eksikleri olan işletmeciler de uyarılıyor. Şu ana kadar ciddi anlamda uygusuz bir işletmeye rastlamadık. Hijyen sorunu olan ve son kullanma tarihi geçmiş ürün bulunduran 2 işletmeye ise yasal işlem yaptık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber