Afyonkarahisar, hem karadan hem havadan denetlenecek

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı'nda 6'sı radar olmak üzere toplam 27 ekiple denetimlerini yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, karayolu güzergâhlarında ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirme yapılacağını belirterek, karayolları kavşak ve geçit noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacağını, ekiplerin hava karardıktan sonra tepe lambalarını yanar durumda bulunduracaklarını söyledi.

Türkmenli, "Karayolu trafiğini denetim altına almak, hatalı davranışları görülen yol kullanıcılarını trafik denetim ekiplerine bildirmek ve karayolu üzerinde gereken tedbirleri aldırmak üzere Ankara-Eskişehir -Afyonkarahisar güzergâhımda uygun görülecek gün ve zaman dilimlerinde, Emniyet Genel Müdürlüğünce merkezden görevlendirilen rütbeli personel tarafından havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacaktır." dedi.

Türkmenli, radarlı hız tespit ekiplerinin başta otoyollar, bölünmüş karayolları olmak üzere, hızdan kaynaklanan kazaların yoğunlaştığı bölgelerde tespit edilen saat dilimlerinde seyir halinde bulunacaklarını anlattı. İsmail Türkmenli, ayrıca, hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanımı ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi denetim konularına ağırlık verileceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber