Hızırilyas camine 5 vakit gelen gençler ödüllendirildi

Burdur'da Hızırilyas Camii İmam-Hatibi Adanan Atasoy'un gençleri namaza alıştırmak için düzenlediği ödüllü namaz yarışması yoğun ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'da pilot cami görevi yapan ve bünyesindeki Gençlik Merkezi'yle tanınan Hızırilyas Cami, gençleri camiye çekebilmek amacıyla ilginç bir projeyi uygulamaya koydu. Vakit namazına gelen gençler arasında puanlama yapan cami heyeti; hiç devamsızlık yapmayan ve 5 vakit namazı camide kılan gençleri; tablet bilgisayar, bisiklet, kol saati ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Burdur'daki diğer cami cemaati tarafından takdir alarak örnek teşkil eden uygulamada 4 bin 800 puan alarak birinci olan İsmail Ünal'a tablet bilgisayar hediye edildi. Fatih Atasoy'da 4 bin 700 puan alarak ikinci, 4 bin 670 puan alan Emre İnce üçüncü sırada yer aldı.

DİĞER CAMİLEREDE ÖRNEK OLACAK

Hızırilyas Cami'nin Gençlik Merkezi'yle diğer camilere de örnek olduğunu belirten Burdur İl Müftüsü Osman Artan, ödüllü namaz uygulamasıyla da diğer camilere örnek olduğunu da söyledi. Bu tür çalışmaları teşvik edip, desteklenmesi gerektiğini anlatan Müftü Artan, ?Yaşları 10 ila 15 arasından değişen çocukların camiye gelmeleri çok önemli. Yaşlılarımızın gidecek bir yerleri olmadığından mecburen camiye geliyorlar. Fakat gençlerimizin camiye gelmeleri çok önemli. Geçlerimizi camiye çekmeyi başaran Hızırilyas Camii İmamı Adnan Atasoy ve cemaatini, derece alan almayan tüm üyelerini canı gönülden kutluyorum.? şeklinde konuştu.

Hızırilyas Cami Gençlik Merkezinin 70'e yakın üyesi var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber