Başbakanlık'ta bayanlara mescit açıldı

Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Merkez Bina'da erkeklerin kullandığı mescidin yakınında bir oda da kadın mescidi oldu. Odanın girişine sadece kadınların kullanabileceğine ilişkin bir yazı asılırken Başbakanlık yetkilileri kadın mescidinin talep üzerine açıldığını söyledi.

Daha önce depo olarak kullanılan odada namaz kılmak isteyen kadınların aptest alması için başka bir oda da yeniden düzenlendi. Erkeklerin kullandığı mescidin kapısı gece-gündüz açık bırakılırken, kadın mescidi ve apteshanesinin kapısının ise kilitlendiği ve sadece gereksinim halinde açıldığı belirtildi. Binada kadınların namaz kılabileceği sağlıklı bir ortam bulunmaması nedeniyle birtakım rahatsızlıkların yaşandığını söyleyen yetkililer, amaçlarının şikâyetleri gidermek olduğunu belirtti.

Radikal

Mescit talebi kadın danışmanlardan

Başbakanlık yetkilileri, kadınlar mescidine gerekçe olarak kurumda çalışan kadın memurların talebini gösteriyor. Ancak mescidin, AKP hükümeti ile birlikte Başbakanlık'ta göreve başlayan kadın danışmanların ?Namaz kılacak yerimiz yok? yakınması ve bazı ziyaretçilerin de bu yöndeki istekleri üzerine açıldığı öğrenildi. Başbakanlığın ana binasında yaklaşık 400 kadın personel çalıştığı, henüz kadınların mescidi çok fazla kullanmadıkları da belirtiliyor. Sadece Başbakanlık personeline değil, gelen kadın ziyaretçilere de mescidin açık olduğu belirtildi.

Başbakanlık dışında kadınlar mescidi bulunan tek kamu kuruluşu ise Diyanet İşleri Başkanlığı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda da kadınlar mescidi, erkeklerin kullandığı mescidin yanında bulunuyor. Konuyla ilgili başvurduğumuz, Diyanet Fetva Kurulu ise şu yorumda bulundu: ?Kadınlarla erkeklerin ille de ayrı yerlerde namaz kılmaları gerekmiyor. Erkekler en önde, çocuklar ortada ve kadınlar da sonda olmak kaydıyla aynı ortamda namaz kılabilirler. Ancak, kadınlar için ayrı yer olursa bunun da camiye bitişik olması gerekir.?

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber