Bu yemekler altın kazandırdı

Bağcılar Belediyesi yemek yarışması düzenledi. Beş farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya yoğun ilgi gösteren ev hanımları bir birleriyle kıyasıya yarıştı. Ünlü gurmelerin jüri üyeliğinde gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar Belediyesi geleneksel yemek yarışması gerçekleştirildi. Ramazan Çadırı İrfan Sofrası'nda düzenlenen yarışmaya çok sayıda ev hanımı katıldı. Hamur İşleri, Zeytin Yağlılar, Ev Yemekleri, Tatlılar ve Yöresel Çorbalar olmak üzere toplam 5 kategoride gerçekleştirilen yarışmaya ev hanımları yoğun ilgi gösterdi. Ünlü gurmeler Hacı Abdullah Korun, Ramazan Bingöl ve Ayşe Tüter'in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada Hamur İşleri'nde Fadine Keşvelioğlu Mercimekli Kıymalı Çarşaf Böreği, Zeytin Yağlılar'da Rahime Özer Soslu Sarma, Ev Yemekleri'nde Ayşe Tomruk Ayranlı Köfte, Tatlılarda Ayşe Küllü Baklava ve Yöresel Çorbalarda Halime Özdemir Pirpirim Çorbası ile birinci oldu.

Yarışmada birinci olanlar tam altınla, ikinci olanlar yarım altınla, üçüncü olanlar ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Tarih boyunca köklü medeniyetlerin kurulduğu Anadolu'da zengin bir yemek kültürünün bulunduğuna dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu zengin kültürün korunması ve daha da zenginleştirilmesi gerektiğini söyledi. Buna bir katkı olsun diye her yıl yemek yarışmalarının gerçekleştirildiğini hatırlatan Çağırıcı, özellikle yerel ölçekteki damak tatlarının tanıtımının yapılması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber