Arakan için yardım kampanyası

Esenler Belediyesi, Ramazan etkinliklerinin finalinde ?Arakan'a Yardım Gecesi? düzenliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gecede, Arakan'da akan kan ve gözyaşının sona ermesi için tüm dünyaya çağrıda bulunulacak.

Arakan'da yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak 100 bin kişilik iftar sofrasını Arakan'a taşıyan Esenler Belediyesi, şimdi de Arakan için başlattığı yardım kampanyasına yeni bir boyut kazandırdı.

Ramazan etkinliklerinin final programını Arakan'a ayıran Esenler Belediyesi, Arakan'da akan kan ve gözyaşının sona ermesi için tüm dünyaya çağrıda bulunacak ve Arakan'ın yaralarını sarmak için yardım toplayacak. Esenler Dörtyol Meydanı'nda yarın gerçekleşecek Arakan'a Yardım Gecesi'nde Arakan'a yapılacak tüm bağışlar ve toplanan gelirler, uluslararası yardım kuruluşları aracılığı ile Arakan'a gönderilecek.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yardım kuruluşları yetkilileri, Arakanlı üniversite öğrencisi Ömer Tarık ve binlerce vatandaşın katılacağı geceye ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşları da destek verecek.

Birbirinden farklı etkinliklerin de gerçekleşeceği gecede, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Arakan başta olmak üzere dünyadaki tüm mazlumlar için dualar okuyacak. Esenler ile Arakan arasında kurulan kardeşlik köprüsünün güçlenmesine vesile olacak ve akşam 21.00'de başlayıp 24.00'e kadar devam edecek gece, Arakan'daki yaralı gönüllere merhem olacak. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, sürekli yağış aldığı için şu anda Arakan'da ciddi manada yağmurluk sıkıntısı çekildiğini belirterek, ?Yardım gecemizde elde edeceğimiz gelirimizle ağırlıklı olarak yağmurluk alacağız? dedi.

Esenler Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Esenler İftarı'nı iptal ederek tüm masrafı ile yürütülen yardım kampanya çerçevesinde toplanan paralarla Arakan'da 100 bin kişilik iftar kumanyası dağıtmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber