Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi için start verildi

Sivas Belediyesi'nin, Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi yapmak üzere devir aldığı Erkek Yetiştirme Yurdu binasının yıkımına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örtülü Pınar Mahallesi'ndeki Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdu'nun yıkımına başlayan Sivas Belediyesi, bu alanı Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi adıyla modern bir kültür merkezi olarak bayanların hizmetine sunacak. Kültür merkezinin önümüzdeki yıl bitirilmesi planlanıyor.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, sosyal ve kültürel anlamda hizmet verecek olan Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi'nin yapımı için ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Burası tam 6 bin metrekarelik bir alan, yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir zemin oturumu olacak. 3 kat bodrum zemin altında ve 3 katta üstte olmak üzere toplam 6 katlık bir kültür hizmet binası yapacağız.? şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Muaz, Kültür Merkezi plan ve projesi hakkında yaptığı açıklamada şöyle devam etti: ?Binanın her 3 katında da 175 araçlık otoparkımız mevcut. Hanımlarımızın el işleriyle alakalı dikiş nakış kurslarıyla alakalı bölümlerimiz var. 3 bodrum katta havuzumuz mevcut. Çocuklar ve yetişkinler için diğer katlarda 2 tane cep sineması, 1 tane de 600 kişilik bir sinema salonumuz var.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber