Şamdaki saldırıda ağır yaralanan 4 Suriyeli Kayseri'de

Suriye'nin başkenti Şam'da meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve vücutlarının büyük bir bölümünde yanık oluşan 4 kişi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Durumları ciddi olan yaralıların, vücutlarının yüzde 25-40'lık bölümünde ciddi yanık oluştuğuna dikkat çekildi.

Şam'da meydana gelen intihar saldırısında 55 kişi hayatını kaybederken, 400 yakın insanda yaralanmıştı. Yaralılardan durumları ağır olanların büyük bir bölümü tedavi için Türkiye'ye getirildi. Çoğu öğrenci olan yaralılardan 4 kişi de Kayseri'de tedavi altına alındı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, Suriye'den 4 yaralının hastanelerinde tedavi altına alındığını ve yanık ünitesinde yoğun bakımda tutulduklarını ifade etti. Özcan, Adana'dan ambulans uçakla Kayseri'ye getirilen yaralıların vücutlarında büyük oranda yanık oluştuğunu, sağlık durumlarının ciddi olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Özcan, Suriyeli S.C. (23), B.A. (17), V.H. (28) ve M.K.'nin (17) için plastik cerrahi uzmanlarının da görev yaptığını ve sağlık durumları ile ilgili detaylı açıklamayı daha sonra yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber