Kayıt dışı sebze meyve satışı yapan esnafa ceza uyarısı

Adana Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Tarık Kaplan, sebze ve meyvelerin toptan satış işlemlerinin, yalnızca Toptancı Hal Kayıt Sistemine kayıtlı ticari kişilikler tarafından yürütülebileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada ?Sisteme dahil olmayan gerçek ve tüzel kişilikler tarafından bu tür satışlar yapılamayacak. Satış yapılmak istendiği takdirde kanunda belirtilen cezai müeyyideler uygulanacaktır.? uyarısında bulundu. Konuyla ilgili yürürlükteki yasalara dikkat çeken Tarık Kaplan, ?Son günlerde yerel medyada, bölgemizde üretimi yapılan karpuz, salçalık biber vb. gibi ürünlerin satışı ile alakalı yapılan denetimlere ilişkin haberler yer almakta.? dedi.

Üreticilerin ürünlerini Vedat Dalokay Toptancı Hali'nde yada ilçe belediyeleri tarafından kurulan resmi semt pazar yerlerinde satabileceğini belirten Kaplan, şunları söyledi: ?Ayrıca bu tür satışların yapılmasına fırsat sağlamak amacıyla gerek görüldüğü takdirde ilçe belediyelerince üretici pazar yerleri kurulabilecek. Bu şekilde üreticilerimiz, ticari sebze ve meyve satış faaliyeti yürüten vatandaşlarımızın mağduriyeti söz konusu olmayacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber