Kırgız Ekonomi Bakanı Sariyev'den Başkan Gökçek'e ziyaret

Kırgızistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Rekabet Politikaları Bakanı Temir Sariyev, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkanlık Konutu'nda gerçekleşen ziyarete konuk bakan Sariyev'in yanında Kırgızistan'dan gelen üst düzey bürokratlar da katıldı. Heyetin Ankara'ya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökçek, ?Kırgızistan'la münasebetlerimiz bundan sonra inşallah daha da artacak? dedi. Konuk Bakan Temir Sariyev de gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, ?Ankara çok şanslı bir şehir. Bişkek'in de gelişmesi için büyük yatırımcılar gerekiyor. Ümit ederim ki Ankara şehri tecrübeleriyle bize büyük destek verecektir.? diye konuştu.

Konuk bakan Sariyev'in ziyaret sırasındaki soruları üzerine Başkan Gökçek; Ankara'nın kentsel dönüşüm projeleri, ulaşım ve su ile Başkent'in çöp imhası konusunda hiçbir masraf yapmadığı ve özel sektörün atık malzemeleri değerlendirdiği çöp toplama sistemi hakkında detaylı bilgi verdi. Ziyaret sonrası konuk bakan Sariyev, Başkan Gökçek'e yöresel Kırgız el sanatları ürünü bir dokuma tablo armağan etti. Başkan Gökçek ise konuk bakan ve heyete günün anısına bir plaket ile birlikte çekilen fotoğraflarını takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber