Mühendis, dolandırıcılara 30 bin lira kaptırmaktan son anda kurtuldu

Zonguldak'ta telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen Orman Mühendisi Mehmet K. (60), oğlunun polisi aramasıyla 30 bin lirayı yatırmaktan son anda kurtuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, olay şöyle gelişti: "Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nde orman mühendisi olarak çalışan Mehmet K.'yi (60) telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, telefon hattının terör örgütü tarafından ele geçirilerek kullanıldığını söyledi. Telefondaki kişi, daha sonra Mehmet K.'den örgüt üyelerinin tespiti ve yakalanması için vereceği hesap numarasına 30 bin TL para yatırmasını istedi. Söylenenlere inanan Mehmet K., telefondaki kişiden aldığı hesap numarasına para yatırmak üzere evden çıktı. Durumu öğrenen Mehmet K.'nin oğlu M.K. de polisi arayarak babasının dolandırılmak üzere olduğunu haber verdi.

Bunun üzerine alarma geçen polis ekipleri, şehir merkezindeki banka şubeleriyle irtibata geçerek, Mehmet K.'nin havale işleminin yapılmamasını istedi. Para yatırmak için bir bankaya giden Mehmet K.'yı polis uyararak para yatırmasını engelledi."

Dolandırılmaktan kendisini kurtaran polislere teşekkür eden Mehmet K., ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber