Elbistan'a 5 adet 112 istasyonu yapılacak

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Elbistan'a 5 adet 112 Acil Servis İstasyonu yapılacağını söyledi. 112 Acil Servis İstasyonlarının ekim ayı içerisinde tamamlanacağını tahmin ettiklerini belirten Çitil, bu sayede vakalara daha hızlı ulaşabileceklerini kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elbistan şehir merkezinde şuanda 3 tane 112 Acil Servis İstasyonunun bulunduğunu ifade eden Çitil, 2 yeni istasyon ile birlikte bu sayıyı 5'e çıkaracaklarını, her istasyon için de yeni bina yapacaklarını belirtti.

Mevcut istasyonların 1 Nolu ASM, Kümbet Mahallesi'nde yer alan ve belediyeye ait olan bina ile sanayi sitesi içerisindeki binalarda hizmet sunduğunu anlatan Çitil, her istasyonun yerinin yeniden belirlendiğini, bina yapımı için ise sponsor firma ile protokol imzaladıklarını söyledi.

Konu hakkında bilgi veren Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, ?Kahramanmaraş genelinde 30'a yakın 112 istasyonumuz olacak. Bu istasyonlara 3 odalı, içerisinde mutfak ve diğer müştemilat ile birlikte 2 adet kapalı garajı bulunan 250 metrekare büyüklüğünde binalar yapılacak. Tip proje ile istasyon binalarını yapacak olan sponsor firmayla protokolümüzü imzaladık. Şuanda bu istasyon binalarından bir tanesi yapılıyor. Bina tamamlandıktan sonra, eksikleri ve yapılması gereken değişiklikleri görüşüp, gerekirse eklemeler yapacağız? dedi.

Elbistan'daki 112 istasyonlarının, gelen çağrılara en kısa sürede cevap verebilecek şekilde şehrin değişik noktalarına tahsis edeceklerini belirten Çitil, aynı zamanda Elbistan-Göksun ve Elbistan-Malatya Karayolları ile bu yönlerdeki köy ve beldelere ulaşabilmek için bu yollar üzerinde iki istasyon daha açacaklarını dile getirdi.

Çitil, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

?Elbistan'da şuanda 1 Nolu ASM, Kümbet Mahallesi ve sanayi sitesi içerisinde hizmet veren 3 tane istasyonumuz mevcut. Sanayi sitesi içerisindeki istasyonumuzu, Esentepe Mahallesi'nde yer alan sağlık ocağı binasının yanına taşıyacağız ve bu arsa içinde bina yapacağız. Bu sayede hem o çevredeki mahallelere hem de o yöndeki köylere hizmet sunacak. Kümbet Mahallesi'nde bulunan diğer istasyonu ise Saraykent'te yer alan Alaaddin-Sabiha Yener ASM'nin yanına taşıyıp, bu arsa içinde istasyon binamızı yapacağız. Yeni açacağımız istasyonlardan bir tanesini Karaelbistan Beldesi'nde bulunan Elbistan Devlet Hastanesi'nin doğusunda bulunan ve belediyece tahsis edilecek arsaya yaptıracağız. Diğer istasyonumuzu ise Söğütlü Beldesi civarına yapacağız. Bu istasyonumuzu yol üzerindeki bir hazine arazisine yapmayı amaçlıyoruz.?

Kuzey ilçelerinde kış şartlarının ağır olması nedeniyle inşaat işlerini hızlandırmak istediklerini de belirten Çitil, Ekim ayında bu inşaatların bitirilmesini istediklerini, betonarme ve tek katlı olan istasyonların 1 ay gibi kısa sürede yapılabildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber