Bulgaristan üzerinden elektrik aboneleri dolandırılmaya çalışılıyor

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) Genel Müdürü Bekir Sami Güven, abonelerin, cep telefonlarına ?geri ödeme yapacağız' diye kısa mesaj gönderilerek, Bulgaristan üzerinden dolandırılmaya çalışıldığını belirlediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güven, yaptığı açıklamada, abonelerin cep telefonlarına, ?Faturanızdan geri ödeme yapacağız. SEDAŞ olarak iade edeceğimiz ödeme için kredi kartı numaranızı verin.? şeklinde çok sayıda aldatmaya yönelik mesajlar gönderildiğini kaydetti.

Bazı bilinçli müşterilerin, SEDAŞ 186 çağrı merkezini arayarak geri ödeme yapılıp yapılmadığını sorduklarını ifade eden Güven, ?Abonelerimizi bu konuda bilgilendiriyoruz. Arayan numaralarla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere güvenlik birimlerimize yönlendiriyoruz. +359 ile başlayan numaralarla Bulgaristan üzerinden müşterilerimize ulaştıkları anlaşılıyor. Ancak nereden olursa olsun müşterilerimiz, kendilerini aldatmak üzere verilen mesajlara, art niyetli kişilerin verdikleri aldatıcı bilgilere inanmasın ve hiçbir şekilde kredi kartı numaralarını da vermesinler. Hiç bir müşterimizin mağdur edilmesini istemeyiz.? dedi.

Olayın mağdurlarının anlattığına göre, özellikle de erkeklerin telefonlarına üst üste çağrı bırakıldığını dile getiren Güven, ?Hedeflenen kişi, kendisine mesaj gönderenleri aradıktan sonra da konuştukça, şebeke ayrıca kredi veya kontör kazanıyor. Şebeke mağdurları, çok farklı hikayeler anlatıldığını, arayanların kendilerine, yakınlık göstererek para gönderilmesini de talep ettiklerini belirtiyor. Bu konuda vatandaşlarımız dikkatli olmalı.? uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber