Tedavisi tamamlanan 4 leylek ve 2 İshakkuşu, doğal yaşam ortamına bırakıldı

İzmir Doğal Yaşam Parkı'na tedavi ve rehabilitasyonları tamamlanan 4 leylek ve 2 İshakkuşu'nun, İzmir Kuş Cenneti'nden doğal yaşam ortamına bırakıldığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri 4.Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Paşalı, yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde 4 leylek ve 2 İshakkuşu'nun çeşitli tarihlerlerde yaralı olarak bulunduğunu belirtti. 17 Temmuz'da Manisa'da, 20 Temmuz'da İzmir Çiğli'de, 1 Ağustos'ta Karşıyaka'da ve 3 Ağustos'ta Manisa'nın Kula birer yaralı ve güçten düşmüş halde 4 AK leylek bulunduğunu aktaran Paşalı, 12 Temmuz'da da Muğla ve İzmir'de kanatlarında yara ve gözlerinde enfeksiyon oluşmuş halde 2 İshakkuşu'nun bulunduğunu söyledi.

4 leylek 2 İshakkuşu'nun Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundukları yerden alınarak İzmir Doğal Yaşam Parkına tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması amacıyla getirildiğini aktaran Paşalı, merkezde tedavi ve rehabilitasyonu tamamlanan 4 leylek ve 2 İshakkuşu'nun Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak'ın katılımıyla İzmir Kuş Cenneti'ndeki Üçtepeler ve Sazlıklar bölgelerinden tekrar doğal yaşam ortamlarına bırakıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber