Fırça yiyen başhekimin onur istifası

Haber Giriş : 20 Ağustos 2005 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cizre Devlet Hastahanesi'nde incelemelerde bulunan Şırnak valisi Osman Güneş bir ay önce açılışı yapıldığı halde faliyete girmeyen diyaliz ünitesi için hastahane yetkililerine kameralar önünde sert tepki göstermiş ve yöneticileri paylaşmıştı. Paylanan Cizre Devlet hastanesi başhekimi Mehmet Fırat olayı gururuna gediremedi ve başhekimlik görevinden istifa etti: Fırat, pazartesi günü devlet memuriyetinden de istifa edeceğini açıkladı.

Bir buçuk ay ay önce açılışı yapılan ancak personel ve teknik altyapı yetrsizliğinden dolayı bir türlü faaliyete girmeyen Cizre Devlet Hastanesi bünyesindeki diyaliz makinesi bölümünde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Şırnak Valisi Osman Güneş'in hastane incelemeleri sırasında Hastane başhekimi Mehmet Fırat'ı kameralar önünde fırçalamıştı. Olayın görüntülerinin önce haber7com'da olmak üzere internet sitelerinde ve dün akşam da televizyonlarda yayınlanması başhekimin tepkisine neden oldu. Başhekim bu gün, basının önüne çıkarak kendisini savundu; sahtekar olmadığını ve görevine sadık davrandığını ve asla görevini kötüye kullanmadığını söyleyerek başhekimlik görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Cizre Devlet hastanesi başhekimi Mehmet Fırat dün Şırnak valisi Osman Güneş tarafından kameraların önünde azarlamasına sert tepki gösterdi. Fırat, büyüklere saygısından dolayı valiye cevap vermediğini belirterek, "Her ne kadar sorunun neden kaynaklandığını sayın valiye anlatmaya çalıştımsa da, kendisi bana fırsat vermedi. Dün meydana gelen olay nedeniyle kendi şahsiyetim ve ailem rencide olduğu için başhekimlik görevimden istifa ettim. Pazartesi günü de devlet memuriyetinden de istifa edeceğim" dedi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber