Ramazan'da yakalanan kardeşlik ruhunu 365 güne yayalım

Antalya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Ramazan ayında oluşan sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun bayramdan sonra devam etmesini diledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Bulgurlu yaptığı açıklamada, bayramların kardeşlik, birlik, saygı, sevgi ve huzurun en üst noktaya ulaştığı güzel günler olduğunu ifade etti. Manavgat'ın Ramazan Bayramı'na hazır olduğunu ve tüm tedbirleri aldıklarını belirten Bulgurlu, güzel bayram günlerinde ailelerin çocuklarıyla beraber aile, akraba, komşu ziyaretleri ve hediyelerle zenginleştirilmesinin yeni yetişen neslin hafızasında bir iz ve damaklarında ömür boyu unutamayacağı bayram tadı bırakacağını kaydetti. Bulgurlu, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav) buyurduğu gibi 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş' olarak ifade ettiği mübarek Ramazan-ı Şerif'i tamamlayarak Ramazan Bayramı'na erişmek üzereyiz. Ramazan-ı Şerif imkanı olanların, imkanı olmayanlara yardım eli uzatmaları ilhamıyla imanlarını yüceltmektedir. Bu yüksek ruh bayramlarda kardeşlik, birlik, saygı, sevgi ve huzur olarak tezahür etmektedir. İnancı, ibadeti, tarihi ve kültür bir sevinç atmosferinde buluşarak bizi istikbalde tarih sahnesinde süreklilik kazandıracak bayram sevinci ruhunu hiç bir zaman kaybetmeyelim. Bayramda kardeşlik ruhuyla kenetleşerek bu güzelliği yılın 365 gününe yayalım." dedi.

Bulgurlu, Ramazan Bayramı için akraba ziyaretine çıkacak olan araç sürücülerinin trafik kurallarına harfiyen uyması tavsiyesinde bulundu. Ramazan sevincinin hüzne ve acıya dönüşmemesi için sürücülerin aşırı hız, alkollü araç kullanımı, kırmızı ışık ve hatalı sollama ihlalleri yapmaması uyarısında bulunan Bulgurlu, gidilecek yere yarım saat geç varılmasından hiç kimsenin şikayeti olmayacağını, hız yaparak kaza yapılması halinde ise bayram sevincinin yakın akrabalar için keder, acı ve gözyaşına dönüşeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber