Sahte savcılar çiftçiyi dolandırdı

Adana'da kendilerini savcı olarak tanıtıp "Hesabınızdan terör örgütüne para aktarılmış" diyerek, bir çiftçiyi 19 bin TL dolandıran 2 kişi yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Ali G. (27) ve Yalçın K. (28), Bursalı çiftçi Latif Dilsiz'i (67) arayarak savcı olduklarını ve banka hesabından terör örgütüne para aktarımı yapıldığını söyledi. Latif Dilsiz'in ikna etmeyi başaran dolandırıcılar, 19 bin lirayı Adana'da Faysal B. (29) adına açılan banka hesabına yatırmasını sağladı. Dolandırıldığını anlayan Latif Dilsiz, polise başvurdu.

Başvurunun ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi'nde görevli polisler, Adana Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Ekipler, parayı çekmek için bankaya gelen Faysal B. ile Rüşat K.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Faysal B. sorgusunda "Rüşat kendisine para geleceğini söyledi, hesabında problem varmış, benim hesabımı kullanmayı teklif etti. Ben de kabul ettim" dedi.

Rüşat K. ise "Kahvehanede oyun oynarken tanıştığım Ali G. geldi. Kendi adına para geleceğini ancak, hesabında sorun olduğu için bankanın el koyabileceğini söyledi. Ben de kendisine paranın yatırılmasını sağlayacak temiz bir hesap bulabileceğimi belirtip, Faysal B.'ye teklifte bulundum" diye konuştu.

Soruşturmayı derinleştiren polis, Rüşat K.'nın ifadesinden hareketle Ali G.'ye ulaştı. G.'yi yakalayan polisler, zanlının suç ortağının da Yalçın K. olduğunu belirledi. Düzenlenen operasyonla Yalçın K.'yı da gözaltına alan ekipler, 4 kişilik dolandırıcılık şebekesini çökertti.

Sorgularında, dolandırıcılık şebekesine para karşılığı hesaplarını kullandırdıkları anlaşılan Faysal B. ile Rüşat K., Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı; Ali G. ile Yalçın K. adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber