Bartın'da tarihi su terazisi restorasyon çalışmaları

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tarihi su terazisi restorasyon çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 1887'de yapılan su terazisinin üzerine sonradan eklenen kırmızı tuğlaları söktüklerini ve mikro kumlama yöntemiyle temizleme çalışması yaparak ilk görünümüne kavuşturduklarını söyledi.

Su terazisinin tarihi dokusunu ve güzelliğini gözler önüne sermek ve güzel bir görünüme kavuşturmak için LED ışıklarla aydınlatma sağladıklarını anlatan Akın, şöyle konuştu:

"Yapının çevresine de duvar yüzeyini oluşturan taşlarla aynı karakteristik özelliklere sahip, dokusuna uygun taşlar döşüyoruz. Etrafını tarihi polyester çit ile çevreledikten sonra buradaki çalışmalarımız da sona erecek. Zaman içinde dokusuna uygun olmayan ekleme ve kaplamalarla tarihi dokusundan uzaklaşmış, vatandaşlarımız tarafından da orijinal dokusuna kavuşturulması talep edilen Su terazisini, tarihi dokusuna uygun şekilde halkımızın ve ziyaretçilerin beğenisine sunacağız."

Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Nurhan Çorlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber