Gül: BDP ve PKK'nın buluşması çok üzücü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili, ''Şiddetle, kan dökmekle, teröre karışmakla, teröre başvurmakla ne bir hak alınabilir ne hukuk alınabilir. Dolayısıyla herhangi bir şekilde terörle, şiddetle de devletimiz asla hizaya getirilemez'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bayram namazını kıldığı Sultanahmet Camisi'nden çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili soru üzerine Gül, Türkiye'nin terörle mücadele içerisinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

''Şiddetle, kan dökmekle, teröre karışmakla, teröre başvurmakla ne bir hak alınabilir, ne hukuk alınabilir. Dolayısıyla herhangi bir şekilde terörle, şiddetle de devletimiz asla hizaya getirilemez. Memleketimizin huzuru, güvenliği ve bütün halkımızın mutluluğu için hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Bu ülkenin farklılıkları, hepimizin zenginlikleridir. Nasıl ki yüzlerce yıl hep beraber yaşadıysak, bu ülke hepimizin ve hepimizin hak ve hukuku hepimizin sahiplenmesi gereken bir şeydir. Dolayısıyla terörün, hak ve hukukla bir ilgisi yoktur. Teröre başvuranlar, terör yoluna düşenler, büyük bir gaflet içerisindedirler, çok büyük bir yanlış içerisindedirler. Önce onların aileleri, yakınları hep beraber kucak açmalı çocuklarına. Devlet olarak, ülke olarak yanlışta olan herkese, 'evine dön, bu yanlıştan vazgeç' diyoruz. Bu bayram günü tekrar bu çağrıyı herkese yapıyorum. Bu sonu olmayan bir yanlıştır. Bir kez kan dökmeye başlandıktan sonra bu kan sarmalı, insanı alır hiç tahayyül etmeyeceği yerlere götürür''.

''Vatandaşlarımı tekrar uyarıyorum, hepsini de uyarıyorum'' diyen Gül, şöyle devam etti:

''Şiddete, teröre kana bulaşanlara çok kesin herkesin mesafe koyması gerekir. Onlara da gelin bu yoldan dönün, ülkenize gelin, ailenizin yanına gelin ve elinizdeki bu terör aracı silahları bırakın diyorum.''

Cumhurbaşkanı Gül, görüntüleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine,''Görüntüler çok üzücü. Bayram gününde doğrusu fazla konuşmak istemiyorum. Bayram gününde vermek istediğim mesaj bu yönde. Bunların hepsinin üzücü olduğunu söylemek isterim. Herkesin büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber