Manisa'da çocuklarla birlikte büyüklerde şeker topluyor

Manisa'da çocuklarla birlikte büyüklerde ev ev dolaşarak şeker ve çikolata toplayarak bayramlaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa merkez Ahmet Bedevi mahallesi sakinleri, eski bayram geleneklerini yaşatmak için yoğun çaba sarf ediyor. Fatih Camii'nde kılınan bayram namazı sonrasında uzun kuyruklar oluşturarak bayramlaşan mahalle sakinleri, daha sonra genç, yaşlı, çocuk fark etmeksizin tek tek evleri dolaşarak herkesle bayramlaşıyor. Her gittikleri kapıda tepsinin içine konulmuş bayram şekerleriyle karşılanan mahalle sakinleri, ellerindeki poşetlere çocuklarla birlikte şeker ve çikolata topluyorlar.

Mahalle sakinlerinden Yusuf Kuzey, 32 yıldır Manisa'da oturduğunu ve mahalle sakinlerinin yıllardır bu geleneği Ramazan ve Kurban bayramında sürdürdüğünü söyledi. Kuzey, ?Çocuklarla birlikte evleri geziyor ve şeker topluyoruz. Bizim memleketimizde bu gelenek vardı. Burada devam ettiriyoruz. İnşallah bundan sonra çocuklarımız bu geleneği devam ettirir.? dedi.

Bayramlaşmanın sokak ortasında birbirini görüp ?bayramınız kutlu olsun' demek olmadığını dile getiren Mahfuz Türkan ise ?Birbirimize gidip gelelim, bayramlaşalım ki birbirimizi tanıyalım. Biz bir poşet elimizde kapı kapı dolaşıyoruz. Akraba, komşu, eş dost geziyoruz, şekerimizi topluyoruz. Bu gelenek yüzünden insanlar birbirini tanıyor, dostluklar gelişiyor.? diye konuştu.

Bayramlarda poşetle şeker toplamanın ayrı bir güzelliği olduğunu belirten Enver Arslan, bu sayede çocukluk hatıralarını tekrar yaşadıklarını söyledi. Arslan, ?Biz dedemizden, babamızdan böyle gördük. İnşallah çocuklarımız da bunu devam ettirir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber