Çobanların sigorta primini devlet ödesin teklifi

Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince ortaklaşa düzenlenen projeyle Isparta merkezi ve ilçelerde 41 aileye 41 koç dağıtıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Memduh Oğuz, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Prof.Dr. Veysel Ayhan ve yetiştiricilerin katılımıyla Bozanönü'nde düzenlenen törende çekilen kurayla koçlar sahiplerine teslim edildi.

Vali Oğuz, Türkiye'nin et ithal etmesinden yakınarak "Karakoyunlu, Akkoyunlu, Karakeçili, Akkeçili olarak miras bırakmış bir soydan geliyoruz. Onun için dünyanın başka ülkelerinden et alıp vatandaşlara yedirmek bizim onurumuza dokunur. Meksika'nın, Kanada'nın falan ülkenin hayvanlarını getireceğiz. Yaylalarımız yok mu? Meralarımız yok mu? Çiftçilerimiz yok mu? Çobanlarımız yok mu?

İşte çobanlarımız Eti ve sütü sofraya getirmezse o zaman Arjantin'den almaya kalkarsın, Kanada'dan almaya kalkarsın" dedi.

HAYVANCILIK MİLLİ MESELEMİZ

Mütevazi ama temsil ettiği sektör itibariyle çok önemli bir tören düzenlediklerini belirten Vali Memduh Oğuz; şöyle konuştu: "Hayvancılık milli bir meselemiz, ulusal bir meselemiz. Biz bu alanda Isparta olarak Türkiye hayvancılığında model olduk. 81 ilde şu an hayvancılıkta Isparta modeli konuşuluyor, gelin bu konuyu bizlere anlatın diyorlar. Geçmiş dönemlerde hayvancılık konusunda yanlışlar yapılmış, ama bu yanlış düzeltiliyor. Buradaki tören onun bir numunesi ve sonucu, o bakımdan çok memnun oldum."

2010 yılında küçükbaş hayvan sayısı 230 bin iken, 2011 yılında bu rakamın 296 bine yükseldiğini anlatan Oğuz, şunları söyledi: "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz burada laf söylemiyoruz, resmi rakam söylüyoruz. Isparta ilinde bir yılda küçükbaş hayvanda yüzde 25 artış olmuş. Küçükbaşta bir yılda 80 bin, büyükbaşta 15 bin artış olmuş. Bu bir rekordur. Türkiye'de bunu gerçekleştiren başka bir şehir yok, dünyada da bu böyle"

ÇOBANLARIN PRİMİNİ DEVLET YATIRSIN

Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ile beraber önemli bir girişim içerisinde olduklarını kaydeden Vali Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çobanlarımızın sosyal sigorta primlerini devlet ödesin. Bunu talep ediyoruz, çünkü bu hayvancılıkta yapılacak en önemli devrimlerden biri olacak.Yaylalarımızda, meralarımızda bu işi yaparken sosyal güvencesi de olursa ve şehirde olan her şey orada da bulunursa göçü de önlemiş oluruz"

Konuşmalardan sonra düzenlenen kura çekimiyle 41 koç 41 aileye dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber