Yerleştirme skandalı: Tek sınavla iki okula yerleştiler

Haber Giriş : 21 Ağustos 2005 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tek sınavla ikişer okula yerleştiler

OKS 1. yerleştirme sonuçları geçen hafta açıklandı. Ama Manisa'da bir çok öğrenci iki okula birden yerleştirilince ortalık toz duman oldu. AZİZ GÜL'ün haberi

Manisa'da 20 kadar öğrencinin yapılan hata sonucu iki okula birden yerleştirildiği ortaya çıktı. Yapılan hatanın sonucu, sadece 2 ayrı okula birden yerleştirilen öğrencileri değil, aynı zamanda 1. Yerleştirme sonucunda açıkta kalan öğrencileri de etkileyecek.

12. 06. 2005 tarihli Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı 1. Yerleştirme Sonuç Bilgileri geçtiğimiz hafta içinde açıklanmıştı. Aynı sınavda Sağlık Meslek liselerini de tercih eden ve ilk yerleştirmede bir Anadolu Lisesine yerleşmeye hak kazanan çocuklar üstüne bir de Sağlık Meslek Lisesine yerleştirilince, hem okul idarecileri, hem öğrenciler, hem de veliler ne yapacaklarını şaşırdı.

Öğrenciler tek sınavla iki farklı okula yerleştirilmenin şaşkınlığını yaşıyorlar. 16 Ağustos tarihinde açıklanan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı 1. Yerleştirme Sonuç Bilgilerine göre, Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu Liselerine ayrılan kontenjanların tamamı dolarken, tercih yapan 634 bin 897 adaydan, 192 bin 62 aday, asil olarak bir liseye yerleştirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından gerçekleştirilen yerleştirmelerde büyük bir hata yapıldığı ortaya çıktı. Okul tercihlerinde Anadolu Liselerinin yanısıra Sağlık Meslek Lisesi'ni tercih eden öğrencilerin iki ayrı okula birden yerleştirildikleri ortaya çıktı.

Durum böyle olunca öğrenciler, veliler ve okul idarecileri ne yapacaklarını şaşırdı. Bakanlığın internet sitesi olan www.meb.gov.tr adresinde iki farklı yerleştirmeyle karşılaşan öğrencilerden Ayşe Kılınç; hem Kula Anadolu Lisesine,hem de Demirci sağlık Meslek Lisesine, Mustafa Uyar; hem Gördes Anadolu Lisesine, hem de Demirci Sağlık Meslek Lisesine yerleştirilirken, Serap Varol; isimli öğrenci de hem Demirci Anadolu Lisesine, hem de Demirci Sağlık Meslek Lisesi'ne yerleştirildiğini öğrendi. Yapılan hata sonucunda öğrencilerin ve okulların nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu. Tek bilinen, sorunu Milli Eğitim Bakanlığı'nın çözeceği.

Bakanlıktan bu konuda henüz bir açıklama gelmemesi ise aileleri telaşlandırıyor.Yapılan hata sonucu sadece 2 ayrı okula birden yerleştirilen öğrencileri değil, aynı zamanda 1. Yerleştirme sonucunda açıkta kalan öğrencileri de etkileyecek.

Manisa'nın birçok ilçesinde bulunan Sağlık Meslek Liseleri'neyerleştirilmeye hak kazanan öğrencilerinin hemen hemen hepsinin aynı durumda olduğu, ve yapılan hatanın sadece Manisa ile sınırlı olmadığı ise alınan bilgiler doğrultusunda.

Bilindiği gibi Sağlık Meslek Liseleri'nin geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı'na devri gerçekleşmiş, ancak yapılan itirazlar ve açılan dava sonucunda Sağlık Meslek Liseleri tekrar Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber