Akıllı telefonlar geleceği okuyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngiltere'de bulunan Birmingham Üniversitesi akıllı telefon üreticilerinin geleceği tahmin edebileceğini ortaya koydu.

Yapılan araştırmaya göre kullanıcıların gittikleri yerleri ve yaptıkları aramaları kaydederek gelecekte nerede bulunacaklarını tahmin etmek mümkün. Araştırmacılar telefondaki kişisel bilgileri baz alarak kişinin gelecekte bulunacağı noktayı sadece 18 metrelik bir hatayla tahmin etti. Ancak araştırma özel hayatın ihlal edilebileceği endişesini doğurdu. Kişisel pazarlama için kullanılabilecek yöntem çerçevesinde Lozan kentinde yaşayan 200 kişi incelendi. Bu kişilerin hem kişisel bilgileri hem de sosyal açıdan onlara en yakın kişilerin telefon bilgileri inceleme altına alındı.

Örneğin arkadaş olan iki kişi tek başlarınayken aynı restoranı tercih ediyorsa, buluştuklarında da tercih edecekleri restoran o oluyor. Araştırmayı yürüten Doktor Mirco Musolesi, ?Cep telefonundan elde edilen bilgiler insan davranışını tespit etmek için önemli bir kaynak. Formül genel olarak tüm ülkenin davranışlarını tahmin edemese de kentlerde genellikle benzer yerlere giden ve benzer davranışlarda bulunan grupların gelecek hareketlerini tahmin edebiliyor? dedi.

Kişisel pazarlama alanında kullanılabilecek uygulama ile kişilerin gelecekte ziyaret edecekleri yerler tahmin edilip buna göre kişisel reklamlar uygulanabilecek. Araştırmacılar uygulamanın gelecekte polisler tarafından suçları engellemek için de kullanılabileceğini söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber