Prof. Özdemir: Patlama, birlik ve beraberlik ruhunu bozamayacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Gaziantep'te yaşanan patlamanın kardeşlik atmosferinin, birlik ve beraberlik ruhunun yoğun olarak yaşandığı şehirdeki havayı bozamayacağını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Özdemir, tarihte çok daha zor olaylara tanıklık etmiş; akıl, basiret ve sabırla hepsinin üstesinden gelmiş Gazianteplilerin, bu çirkin tezgâhı bozarak, bunun da üstesinden geleceğini ifade etti.

Olayın, aslında Gaziantep'in barış, huzur ve refahına konulmuş bir bomba olduğunu kaydeden Prof. Özdemir, "Mübarek Ramazan Bayramı'nın sağladığı kardeşlik atmosferinin; birlik ve beraberlik ruhunun yoğun olarak yaşandığı, hemşehrilerimizin bayramlaştığı ve bayramlaşmanın ?kardeşlik olduğu? ilkesiyle birbirini kucakladığı bir sırada menfur bir terör olayına tanık olduk. Bundan dolayı, Şehitkâmil Polis Karakolu önünde patlatılan uzaktan kumandalı bomba; birlikte yaşamanın ve kardeşliğin bir barış adası olan Gaziantep'imizin barış, huzur ve refahına konulmuş bir bombadır. Olaydan sonra hastanede ziyaret ettiğimiz yaralılarımızın ve yakınlarının da birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu görmek sevindiricidir. Güvenlik güçlerimizin ve sağlık personelimizin olağanüstü çabaları ise her tür takdirin üzerindedir." dedi.

Akıl, izan, hikmet ve soğukkanlılık sınırlarını aşan her tepkinin kan, kin ve nefretten beslenen terör yaratığının ekmeğine yağ süreceğini ve semirteceğinin unutulmamasını isteyen Prof. Özdemir, şöyle devam etti:

"Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, bu menfur saldırıyı ve her tür terörü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. 21. yüzyılın ?bilgi temelli toplumunu? oluştururken, farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek ?birlikte yaşama? ruhunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Ekmeye çalıştıkları kin ve nefret tohumları ile bizi ayrıştırmak isteyenlere bilgi temelli cevap verecek; ?Bilgi, inanç, sevgi ve hoşgörü? temelinde geleceğimizi birlikte şekillendirecek, geleceğin liderlerini yetiştireceğiz. Bu duygularla ölenlere rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber