Ardahanlılar, bayramı buruk geçiren Afganları yalnız bırakmadı

Afganistan'da yaşanan çatışmalardan dolayı Türkiye'ye sığınan Afgan mültecilerden 40 aile Ardahan'a yerleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan Anadolu Lisesi pansiyonunda yaklaşık bir aydır kalan mültecilerin ihtiyaçları, valilik ve belediye tarafından gideriliyor. Okulların açılmasıyla başka yere yerleştirileceği belirtilen Afgan aileler buruk bir bayram yaşıyor. Ülkelerinden uzakta bir pansiyonda bayram geçirmek zorunda kalan Afganlıları Ardahanlılar yalnız bırakmıyor. Aileleri ziyaret vatandaşlar onlarla beraber vakit geçirerek, bayramlarını kutluyor.

Afgan mültecileri, AK Parti Milletvekili Orhan Atalay ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy da ziyaret etti. Ailelerin bayramlarını kutlayan Vekil Atalay, Afgan ailelerle Farsça konuşarak sorunlarını dinledi. Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise her gün Afgan ailelere yardımda bulunduklarını açıkladı.

Birbirlerini bayramı kutlayan Afgan aileler de kendilerine gösterilen ilgiden memnun. Çok zor şartlar altında Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Afgan aileler, yetkililere teşekkür ederek, Türk insanın kendilerine sahip çıktığını ile getirdi.

Bu arada Ardahan'a gelen Afgan aileler içinde burada doğum yapanlar da var. Ardahan'da bir kız çocuğu dünyaya getiren Afgan aile, ?Sahra' ismini koydukları kız çocuğunu büyütmeye çalışıyor. Afganlı minik çocuklar da okul bahçesinde oyun oynayarak vakit geçiriyor.

Öte yandan Afganlı ailelerin Ardahan'da bir köye yerleştirilecekleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber