Postacılar bu yıl İzmir'de yarışacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arife Yıldız Ünal - PTT Genel Müdürü Osman Tural, ''Biz PTT olarak, 1981 yılından itibaren ülkemiz adına bu yarışmalara iştirak etmekteyiz. Bu yıl düzenlenecek olan 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması ülkemizde, İzmir ilimizde yapılacak'' dedi.

Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PTT olarak Türk insanına layık oldukları hizmetleri sunmanın yanı sıra kuruluş personeli arasında sosyal dayanışmayı sağlamak ve personele sportmenlik ruhu kazandırarak onların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak amacında olduklarını belirtti.

Bu kapsamda kuruluş olarak önem verdikleri organizasyonlardan birisinin de 1972 yılından itibaren Balkan ülkeleri posta dağıtıcıları arasında yapılan yürüyüş yarışması olduğunu ifade eden Tural, ''Biz PTT olarak, 1981 yılından itibaren ülkemiz adına bu yarışmalara iştirak etmekteyiz. Bu yıl düzenlenecek olan 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması ülkemizde, İzmir ilimizde yapılacak'' diye konuştu.

Yarışmaya 31 kadın, 84 erkek olmak üzere toplam 115 yürüyüşçünün Elazığ'da eleme yarışına katıldıklarını, burada 3'ü kadın, 5'i erkek olmak üzere seçilen 2 takımın yarışmaya gireceğini anlatan Tural, yarışmacıların Ankara'da, yarışma tarihinin netleşmesinin ardından, yaklaşık 2 ay önce eğitim kampına alınacaklarını söyledi.

-''Yarışmada, 14 birinciliğimiz var''

Bu yıl Türkiye'de yapılacak 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmasının İzmir'de yapılacağını, ancak yarışma tarihinin henüz netleşmediğini dile getiren Tural, ''Bugüne kadar Balkan ülkeleri arasında yapılan posta dağıtıcıları yürüyüş yarışmalarında, 14 kez birincilik, 12 kez ikincilik, 11 kez de üçüncülük elde ettik'' dedi.

Elazığ'da yapılan Türkiye finalinde Ankara'dan Yeliz Ay Yıldız, İzmir'den Gülşen Eser, Trabzon'dan Nebahat Atasoy erkekler 10 bin metre yarışında Balıkesir'den Sebahattin Tatar, Elazığ'dan Suat Aksoy, Edirne'den Selçuk Çelik'in seçildiğini belirten Tural, ''Türkiye finalinde dereceye giren ilk 10 erkek ile ilk 6 kadın sporcunun yanı sıra derecelerine bakılmaksızın 1981 ve daha sonraki yıllarda doğan yetenekli genç ve gelecek vadeden 10 erkek ile 6 kadın sporcu bilahare Ankara'da kampa alınacak ve yapılacak eleme neticesinde en iyi 3 kadın ile en iyi 5 erkek seçilerek Milli Takım oluşturulacak'' diye konuştu.

Ayrıca klasman dışı yarışmak üzere B takımı olarak gençlerden 3 kadın ile 5 erkek sporcunun da seçildiğini ifade eden Tural, amaçlarının gençleri bu yarışlara teşvik etmek olduğunu söyledi.

2009 yılındaki yürüyüş yarışmasının 5-9 Ekim 2009 tarihleri arasında Samsun'da yapıldığını anımsatan Tural, bizim sporcularımız takım halinde erkeklerde ve bayanlarda birincilik, ferdi olarak bayanlarda ikincilik, üçüncülük, erkeklerde ise ferdi birincilik ve ikincilik elde ettiklerini belirten Tural, geçen yıl yapılan 40. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın Makedonya'da yapıldığını ve Türk sporcuların erkeklerde takım ikinciliği ile ferdi üçüncülük, kadınlarda takım ikinciliği ile ferdi üçüncülük kazandıklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber