Astsubay baba, en zor selamını şehit oğlu için verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta, terör örgütü PKK'nın döşediği mayına basarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım, memleketi Eskişehir'de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin, hava astsubay olarak görev yapan babası Yılmaz Yıldırım da hayatının en zor selamını şehit olan oğlu için verdi.

Görevli olduğu Şırnak'ta arazi taramasında terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayına basarak hayatını kaybeden Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım, son yolculuğuna tekbirlerle uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin annesi Sevgi Yıldırım, oğluna seslenerek, "Ağlamayacağım, dimdik ayakta duracağım. Kanın yerde kalmayacak. Sen rahat uyu" dedi. Annenin gözyaşlarını ise diğer oğlu Utku Yıldırım sildi.

Şehit Astsubay için cenaze töreni Reşadiye Camisi'nde kılındı. Cenaze törenine Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Kazım Kurt, Ruhsal Demirel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Erdal Caferoğlu ile binlerce Eskişehirli katıldı.

Şehidin cenaze töreninde anne Sevgi Yıldırım ile baba Yılmaz Yıldırım ile şehidin kardeşi Utku Yıldırım'a cenaze töreninin en önünde yer ayrıldı. Anne Sevgi Yıldırım'ın oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak, "Ağlamayacağım, dimdik ayakta duracağım. Kanın yerde kalmayacak" diye seslendi. Baba Yılmaz Yıldırım'da oğlu için en zor asker selamını verdi.

Düzenlenen cenaze töreninin ardından, şehidin cenazesi silah arkadaşlarının omzunda top arabasına kadar taşındı. Bu sırada binlerce Eskişehirli 'Kahrolsun PKK', 'Türkiye bölünemez' sloganlarıyla teröre lanet okudu. Şehidin cenazesi bir süre top arabasında götürüldü. Daha sonra top arabasından alınan şehidin cenazesi ambulansa konularak, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.


Şırnak'ta terör örgütüne yapılan operasyonda mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sırasında terör örgütünün yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım'ın cenazesi, askeri cenaze aracıyla törenin yapılacağı Reşadiye Camii'ne getirildi. Cenazenin askeri tören mangası tarafından omuzlarda taşınması sırasında, baba Hava Astsubay Yılmaz Yıldırım, anne Sevgi Yıldırım, Kardeşi Utku Yıldırım ve yakınları göz yaşlarına boğuldu. Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Kazım Kurt, Ruhsar Demirel, Vali Kadir Koçdemir, 1. Hava Kuvveti Komutanı Org. Abidin Ünal, askeri erkan, Yıldırım'ın silah arkadaşları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Yıldırım'ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Kanlıpınar şehitliğinde dualarla toprağa verildi.


Oğluyla bayramlaşamayan Gaziantep'li şehitin babası: Vatan sağolsun

Hakkari'de uzman çavuş olan oğlu ile bayramlaşamadan şehit haberini alan baba, "Vatan sağ olsun" dedi.Hakkari'de, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında helikopter pervanesinin çarpması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can'ın Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü. Türk bayraklarıyla süslenen mahalleye şehit haberini alan Can ailesi ve vatandaşlarla dolup taştı.

Şehidin Özgürlük Mahallesi'nde ki evinde yas hakimken, baba Zeki Can metanetli duruşuyla başsağlığı dileklerini kabil etti. Baba Zeki Can oğlu ile bayramdan önce konuştuğunu belirterek, "Oğlumla bayramlaşamamıştım ama yapacak bir şey yok vatan sağ olsun" dedi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can'ın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber