Göz kaşıntısını hafife almayın!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 20:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Uzmanlar, yaz döneminde göz kaşıntılarının tedavi edilmemesi durumunda kalıcı hasara yol açabileceği uyarısında bulunuyor

Uzmanlar, vatandaşları güneş gözlüğü tercihi yaparken dikkatli olmalarını tavsiye etti. Uzmanlar, güneş gözlüklerinin göz için büyük faydası olduğunu fakat sokakta satılan sertifikasız ucuz gözlüklerin insanın sağlığına zarar verdiğini söylediler. Doruk Sağlık Grubu Göz Hastalıları Uzmanı Opr. Dr. Selim Tüzün, insanların yaz döneminde ultraviyole ışınlarına maruz kaldığını ifade ederek, kalitesiz gözlüklerin zararlarını anlattı. Ucuz gözlüklerin gözlerde kızarma ve batma gibi durumları ortaya çıkarttığını ifade eden Tüzün, "Bu gözlükler insanları rahatsız ediyor. Ultraviyole ışınları dış ortamda çalışan insanlar için yazın daha çok zararlı. Bunlardan korunmanın ve en kolay yolu belli bir kaliteye sahip güneş gözlüklerini kullanmaktan geçiliyor. Seyyar satıcılarda satılan gözlükler ultraviyole ışınlarını gözden koruyamıyor. Bu da gözün olumsuz yönde etkilenmesine yol açıyor. Kalıcı rahatsızlıklar oluşturuyor"dedi.

ŞİMDİ GEÇER DEMEYİN

Yaz döneminde gözde alerjiye bağlı kaşınmaların hafife alınmaması konusunda uyaran Tüzün, şöyle devam etti:

"Alerji bahar döneminde karşımıza çıkan olaylardan birisidir. Bu alerjik durum, çocuklarda daha önemli. Anne ve babalar bunları dikkate almalıdır. Çünkü ileride ciddi sıkıntılar oluşturabilir. Ebeveynlerin "gözler kaşınsın, biraz sonra geçer" yaklaşımı çok yanlıştır. Bu olay tıbbi olarak da ispat edildi. Çok gözleri kaşımaya bağlı olarak ileride görme problemleri olabilir. Gözlerinde fazla kaşınması sonucunda görme bozukluğuna ve bir takım hastalıklar da görülebilir. Bu da 15-16 yaşından sonar ortaya çıkabiliyor. Bu konuda göz sağlığı uzmanı ile mutlaka görüşümledir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber