Bayram için İstanbul'a gelen aile, oğullarının şehit haberini aldı

Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyüne minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın (24) İstanbul'a gelen ailesine acı haberi akşam saatlerinde komutanlar verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Mecidiyeköy Mahallesi Lati Lokum Sokak numara 61'de oturan ablası, ile memleketten yanına gelen annesi Memnune ve babası Osman Topal'a acı haberi İstanbul Jandarma Komutanlığı'ndan gelen askeri yetkililer verdi. İstanbul Sarıyer'de görev yapan Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın tayininin 28 gün önce Şırnak'ın Uludere Hudut Taburu'na çıktığı öğrenildi. Süleyman Topal'ın İstanbul'da görev yaptığı sırada ablasının yanında kaldığı öğrenildi. Evin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Topal'ın İstanbul'daki evlerinden ayrılan anne, baba ve ablasının saat 01.00 uçağıyla Sabiha Gökçen Havalanı'ndan uçakla Adana'ya oradan da karayoluyla Osmaniye'ye gideceği belirtildi.

Şehidin İstanbul'da kaldığı eve, komşuları ve yakınları taziye ziyareti için akın etti. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de şehit askerin evine gelerek yakınlarına başsağlığı diledi. Sarıgül, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama şu evi görüyorsunuz. Hepsi gariban çocukları. Tamam zengine de bir şey söylemiyorum ama, bu kadar olur mu ya. Artık ne olursa olsun anaların ağlamaması lazım. Şehitlerimizin gelmemesi lazım. Silahların gidip barışın gelmesi lazım. Bunun çaresini mutlaka ülkeyi yönetenler, bütün siyasiler bir araya gelerek elbirliği ile çözmesi lazım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber