750 kilometre uzakta yaralı bulunan Van kedisine vatandaşlar sahip çıktı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi Doğan beldesi sınırları içerisinde bulunan yaralı Van kedisine belde halkı sahip çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'dan 750 kilometre uzakta, Elbistan'ın Doğan beldesinde sokakta bulunan Van kedisi, yaralı ve aç olduğu için bitkin halde bulundu. Bacağındaki yarası tedavi edilen ve karnı doyurulan Van kedisi, şimdi bir eve ve kendisini seven bir aileye sahip oldu. Van kedileri cana yakınlığı, beyaz tüyleri, aslan yürüyüşü, tilki kuyruğuna benzeyen uzun ve kabarık kuyruğu, değişik göz renkleri ile tanınıyor.

Kediyi ilk anda normal bir kedi sandıklarını ifade eden Gökhan Ceran, arka ayaklarından birinde yara olduğunu ve tedavisini yaptırdıklarını anlattı. Ona çok alıştıklarını ve gözleri gibi koruduklarını söyleyen Ceran, ?Kediyi evimizin yakınlarında gördüm. Beyaz renkli olunca dikkatimi çekti. İlk başta normal kedi sandım. Ancak yanına yaklaştığımda gözlerinin renkli olduğunu gördüm. Van kedisi olduğunu anlayıp eve getirdim. Ayağındaki yarayı kendi imkânlarımızla tedavi ettik. Yiyecek ve su verdik. İlk güne bakarak şu an durumu gayet iyi. Evimizde bakıyoruz.? şeklinde konuştu.

Van kedisi beslediklerini duyan komşuların merakla gelip kediye baktıklarını anlatan Ceran, "Gözlerinin teki mavi, diğeri de kahverengiye çalıyor. Evden ayrılıp gitmemesi için sürekli kontrol ediyoruz. Ama ne yazık ki eşi yok. Önceliğimiz sağlığına kavuşması. Bakabildiğimiz kadar bakmayı düşünüyoruz. Van kedilerinin kendi evine dönmeye çalışırken kilometrelerce yol kat ettiklerini duymuştum. Umarım burayı sever.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber