Şemdinli... 5 asker şehit, 16 terörist etkisiz hale getirildi

Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre 5 askerin şehit, 7 askerin de yaralı olduğu Şemdinli'de 16 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi, Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında dün askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yola döşenen 4 ayrı mayın uzaktan kumanda ile patlatılmış, patlamanın ardından da çatışma çıkmıştı.

Kobra tipi helikopterler ve zırhlı araçların sevk edildiği çatışma bölgesinden Valilik kanalıyla gelen bilgiye göre 16 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Dün öğlen saatlerinde başlayan sıcak temasın ardından, bugün de çatışmaların yer yer devam ettiği de gelen bilgiler arasında.


Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi. İlk patlamadan sonra art arda üç patlama daha meydana geldi. Bu arada yine Şemdinli'de İran sınırında bulunan Tekeli Jandarma Taburu'na havan toplu saldırı düzenlendi.

Patlama, öğle saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında meydana geldi. PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında patladığı belirtilirken, yaşanan olayla ilgili yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. İlk patlamadan sonra art arda üç patlama daha meydana geldi. Patlamanın ardından ise Yüksekova yönünden 2 kobra tipi helikopteri ile Derecik bölgesinden zırhlı araçların bölgeye gittikleri gözlendi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, yerel kaynaklar güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmanın olduğunu söyledi.

CİHAN-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber