Bursa'da alışverişte yeni bir dönem başlıyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Çarşamba PazarPark, Akpınar ve Fatih Çiftehavuzlar Yaşam Merkezleri açılış için gün sayıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa bir süre sonra hizmete açılacak 3 büyük tesis, pazar ve alışveriş alışkanlıklarını değiştirecek. Modern mimari çizgileri, insan odaklı yapısı ve son teknoloji ürünü özellikleriyle göz kamaştıran tesisler, yazın sıcak kışın soğuk derdinden hem esnafı hem de vatandaşları koruyacak. Herkesin ailesiyle birlikte hem alışveriş yapabileceği hem de zaman geçirebileceği mekanlar olarak inşa edilen 3 tesis, kentin yeni cazibe merkezleri olacak.

Toplam 6 bin metrekare alana kurulan Akpınar Yaşam Merkezi'nde soyunma giyinme kabinleri, kafeterya, otopark, tuvalet, yönetim odası, standartlara uygun balık satış bölümleri ve soğuk hava depoları bulunuyor. Tesis pazar kurulmadığı günlerde konser, toplantı ve organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Çarşamba PazarPark, toplam 23 bin 335 metrekare alanıyla dev bir kompleks olarak inşa edildi. Mayıs 2011'de temeli atılan otoparkta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çırpan Mahallesi Merinos Park Alanı içinde yer alan Çarşamba PazarPark, 320 araç kapasitesiyle özellikle Darmstadt Caddesi'nin yükünü hafifletecek. Doğal aydınlatma ile elektrik kullanılmadan aydınlanacak olan PazarPark'ın üzeri çelik konstrüksiyon üst örtü ile kaplanırken tasarım çevreye saygılı, uyumlu ve modern bir yapıya kavuşturuldu. Pazar alanında balıkçılar için ayrı bir bölüm yer alacak ve bu bölümde diğer pazarlardan farklı olarak soğutmalı tezgâhlar kullanılacak. Ayrıca balıkçılar bölümünün üstü cam ile kaplanarak pazarın aydınlık ve ferah olması sağlandı.

Fatih Çiftehavuzlar Yaşam Merkezi, Fatih, Çiftehavuzlar, Tuna, Çirişhane ve Küplüpınar mahallelerinin yararlanacağı önemli bir kompleks olacak. Üst katında mahalle pazarı olan tesisin alt katı ise otopark olarak kullanılacak. Tesis, pazar olmadığı günlerde Yaşam Merkezi olarak sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacak. Bölgenin trafiğini rahatlatmak ve otopark sorununu çözmek amacıyla projelendirilen Fatih Çiftehavuzlar Yaşam Merkezi, 70 araç kapasitesine sahip bulunuyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçe halkının hayat standartlarını yükselterek vatandaşların mutlu olması için çalıştıklarını dile getirdi. 3 önemli tesisin hizmete açılmaya hazır hale geldiğini, Soğanlı ve Hamitler'de kapalı pazar yerleri için önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağını ifade eden Dündar, şu bilgileri verdi: ?Bu tesisleri yapınca bütün muhtarlar bize de yapın diye geliyor. Tesisler için arsa sıkıntısı var. Arsa bulunan mahallelere kapalı pazar alanları yapmaya devam edeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber